Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Kalender

Vorming voor diëtisten wordt (na evaluatie) vermeld op de website en in het tijdschrift. Organisaties die korting verlenen, worden bovendien vermeld in de digitale nieuwsbrief. VBVD studiedagen en evenementen krijgen extra aandacht via al onze informatiekanalen. Lees de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden op het inschrijvingsformulier.
Een activiteit, vorming of event aankondigen?

Neem contact op via info@vbvd.be.

Heb je een webinar gemist die je toch nog graag zou kijken? Bekijk hier het aanbod van reeds voorbije webinars die nog steeds aan te kopen zijn!

 

 

03 feb
Wintersymposium georaniseerd door de Belgian Section of Obesity and Metabolic Surgery en de Belgian Association for the Study of Obesity
03 feb
Gewichtstoename en vermoeidheid zijn een frequent fenomeen en kunnen verscheidene oorzaken hebben. Dr. Carlien De Herdt, endocirinoloog UZ Antwerpen licht het toe.
06 feb
"Detectie van psychosociale kwetsbaarheid in de eerstelijn: Wat kunnen we leren uit project #CAVAsa? Een samenwerking tussen huisapothekers en CAW."
07 feb
Acceptance and Commitment Therapy (8 dagen), online opleiding beschikbaar vanaf 6 december 2022 tot 28 februari 2023
07 feb
Pas afgestudeerde menopauzeconsulenten presenteren hun eindproject rond een topic binnen de menopauze.
07 feb
Ben je diëtist op een dialyseafdeling of predialyse polikliniek? Of werk je in de thuiszorg en wil je patiënten met een verminderde nierfunctie beter begeleiden?
08 feb
De leergang biedt inzicht in chemotherapie en targeted therapie met de consequenties voor de voeding en voedingsinterventies.
09 feb
Een webinar 'Timemanagement' om de goede voornemers van 2023 kracht bij te zetten! - Gratis voor onze leden
10 feb
11 feb
Herbekijk de webinar over belemmerende overtuigingen gratis.
13 feb
Op 13 februari 2023 gaat de eerste intervisie van 2023 door.
14 feb
Heb je in je werk te maken met afweergedrag en voedselweigering? Dan is deze nieuwe praktijkmodule iets voor jou.
16 feb
Tijdens deze online avondbijscholing werpen we een blik op veel voorkomende blessures, de invloed van de groeispurt en het ideale voedingsschema bij sportende kinderen.
16 feb
Tijdens deze webinar leren we hoe we de remming en angsten voor de (her)introductie van VM kunnen wegnemen als diëtist en dit bij (eigen) vermoeden van overgevoeligheid v
17 feb
Deze opleiding handelt vooral over voedingsinterventies bij hardnekkige diarree en obstipatie als de klassieke voedingsadviezen niet voldoende zijn.
22 feb
Bij- en nascholing voeding in de geriatrie 22 - 23: De zin en onzin van diëten in de geriatrie en aangepaste voeding op maat van senioren.
23 feb
Voeding en voedsel staan momenteel flink in de belangstelling. Er is een toenemende interesse in voeding en levensstijl.
07 mrt
Betrouwbare informatie zoeken en beoordelen op bruikbaarheid in de praktijk.
08 mrt
Save the date, want op 8 maart maken we je graag warm voor de Week van de Diëtist met een heuse studiedag in het teken van duurzaamheid
08 mrt
Voeding en voedingssupplementen kunnen de werking van medicijnen beïnvloeden. Andersom kunnen ook medicijnen ervoor zorgen dat er voedingsdeficiënties ontstaan.
09 mrt
Leergang met contactdag. Diarree en obstipatie zijn vervelende klachten die bij mensen van alle leeftijden voorkomen. De oorzaak is niet eenvoudig te achterhalen.
13 mrt
Op elke vierkante centimeter van onze huid bevinden zich een miljard microben – het huidmicrobioom genoemd.
18 mrt
Op 18 maart 2023 organiseert het departement CHROMETA van de KU Leuven een wetenschapsdag met focus op endocrinologie, maag-darm en lever, longen en thoraxheelkunde.
20 mrt
In 2023 gaat de Week van de Diëtist door van 20 maart tot en met 26 maart. Doe jij ook mee?
21 mrt
WEBINAR: We kunnen de medicamenteuze behandeling van obesitas niet meer negeren.
23 mrt
Met deze 3 webinars wil de VBVD de kringverantwoordelijken van de diëtistenkringen en diëtist-zorgraadleden van de eerstelijnszones ondersteunen, motiveren en een platfor
27 mrt
De leergang bestaat uit zelfstudie en een contactmiddag. De zelfstudie kan je in je eigen tempo en tijd volgen. Je kan direct starten na het inschrijven.
29 mrt
Sluimerende, chronische stress is een stille maar genadeloze pretbederver, waar we helaas steeds meer mee te maken krijgen.
30 mrt
De Vlaamse Coeliakivereniging organiseert een studiedag over coeliaki en het glutenvrij dieet in Leuven. Save the date!
03 apr
Je verdiept je aan de hand van de nieuwste inzichten in het ziektebeeld diabetes, dieettechnische eisen, psychosociale aspecten, zelfmanagement, huidige medicatievormen,
04 apr
Post-hbo vervolgcursus Kindervoeding en Kinderdiëtetiek. Tijdens de basiscursus Kindervoeding en kinderdiëtetiek heeft u kennis verworven van de anatomie.
13 apr
Ben jij als diëtist bezig met leefstijlcoaching in individueel en groepsverband? Dan is de verkorte module tot leefstijlcoach voor diëtisten mogelijk iets voor jou.
17 apr
In de basistraining Motiverende Gespreksvoering (MGV) bij de HAN leer je hoe je gedragsverandering tot stand brengt.
21 apr
Ons maagdarmstelsel is bevolkt met een immens aantal micro-organismen, meestal bacteriën maar ook gisten en virussen.
25 apr
Werkt gezonde voeding zowel preventief als curatief bij een allergie? Wat is optimale voeding? Hoe kunnen we met voeding ons darmmicrobioom en onze immuniteit verbeteren?
27 apr
We bieden je een dag boordevol tips and tricks om de uitdagingen, gepaard gaande met financiële en nutritionele armoede, aan te pakken.
09 Mei
Om mensen met migratieachtergrond goed te kunnen begeleiden heb je inzicht nodig in de religies, culturen, gezondheid(sbeleving) en voeding(sgewoonten).
10 Mei
Online intervisie, meer info volgt.
11 Mei
AGE’s (Advanced glycation end products) zijn (schadelijke)verbindingen die in het lichaam worden gevormd wanneer vet en eiwit zich verbinden met suiker.
24 Mei
19 jun
De diversiteit in onze maatschappij groeit. Daardoor krijg je ook in jouw diëtistenpraktijk steeds vaker patiënten met een migratieachtergrond op het spreekuur.
13 nov