Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Kalender

Vorming voor diëtisten wordt (na evaluatie) vermeld op de website en in het tijdschrift. Organisaties die korting verlenen, worden bovendien vermeld in de digitale nieuwsbrief. VBVD studiedagen en evenementen krijgen extra aandacht via al onze informatiekanalen. Lees de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden op het inschrijvingsformulier.
Een activiteit, vorming of event aankondigen?

Neem contact op via info@vbvd.be.

 

UPDATE CORONA: Volg de actualiteit van elke opleiding op hun website zelf goed op. Zo weet je of de opleiding al dan niet doorgaat en of er een alternatieve cursus wordt aangeboden.

 

 

19 aug
Wegens de grote interesse in de afgelopen webinars rond COVID-19 organiseren we dit vervolg.
20 aug
(Digitaal) delen van medische gegevens tussen zorgverstrekkers (en patiënten) neemt alsmaar meer in belang toe.
24 aug
Tijdens het eerste webinar zal na een korte theoretische inleiding de recent geupdate voedingslijst uitgebreid besproken worden en zal er al heel wat praktische informati
25 aug
Alles wat je moet weten voor je start als zelfstandig diëtist met een eigen praktijk, boekhouding, multidisciplinaire samenwerking en E-health
01 sep
De presentaties zijn opnames gemaakt tijdens het VoedingNL congres Koolhydraten en insulinegevoeligheid op 10 maart 2020.  Het kennisdossier is online beschikbaar tot 15
03 sep
Deze Kennisdag brengt je bij nieuwe inzichten, relevant voor je praktijkvoering rond preventie en zorg bij eet- en gewichtsproblemen.
03 sep
De voordelen van een kringwerking zijn talrijk.
09 sep
Werk je als diëtist ook met kinderen? En wil je ze beter begeleiden? Of wil je je specialiseren in voedings- en dieetadviezen voor kinderen?
10 sep
Een eHealth-certificaat hebben is een essentiële voorwaarde om vlot met eGezondheidsdiensten te kunnen werken vanuit een elektronisch patiëntendossier.
15 sep
Locatie: Cape Town International Convention Centre, Cape Town, South-Africa  Thema: Improving nutrition, unlocking p
15 sep
Om adequate zorg te leveren in de 1e lijn biedt deze module inzicht in de pathofysiologie, medicamenteuze behandeling, interpretatie van de labwaarden en de predialysefas
17 sep
De voordelen van een kringwerking zijn talrijk.
18 sep
Je krijgt kennis van en inzicht in de verschillende processen die een rol spelen bij lichamelijke inspanning, zoals inspanningsfysiologie, voedingsfysiologie, sportpsycho
18 sep
Bent je diëtist en wil je patiënten met diabetes optimaal begeleiden?
21 sep
In navolging van de eerste workshop rond het laag FODMAP dieet, nodigen we u graag uit voor een ‘vervolg’ workshop van het laag FODMAP dieet.
28 sep
Diëtisten in alle sectoren zien cliënten met een grote verscheidenheid aan oncologische aandoeningen.
29 sep
ONLINE INTERVISIE AllergieDietisten Het volledig programma kan je terugvinden in de PDF hieronder.
30 sep
This 3-day course is designed for dietitians in clinical practice who regularly see patients with functional gastrointestinal disorders
01 okt
De presentaties zijn opnames gemaakt tijdens het VoedingNL congres Koolhydraten en insulinegevoeligheid op 10 maart 2020.  Het kennisdossier is online beschikbaar tot 15
01 okt
Tijdens de praktijkdagen COPD leer je om, aan de hand van casuïstiek (live patiënten), de diëtistische behandeling af te stemmen op de individuele patiënt.
05 okt
We gaan er geen doekjes om winden. Door de coronacrisis ging de aandacht de afgelopen weken enkel naar het coronavirus.
07 okt
Het bepalen van de voedingstoestand bij chronische nierschade vraagt om specifieke deskundigheid.
15 okt
Ingangscontrole – product release - en alle processen daartussenin.
19 okt
Bijscholing : Waarom de ene allergisch wordt en de andere niet. (AllergieDietisten.com) op 19 oktober 13u tot 16u (online, vanuit uw kot)
26 okt
In de basistraining Motiverende Gespreksvoering (MGV) bij HAN VDO leer je hoe je gedragsverandering tot stand brengt.
04 nov
Als diëtist besluit je of behandeling zinvol en veilig is voor een cliënt die zonder verwijzing bij je komt.
09 nov
De gezondheid en ziekten van hart, vaten en nieren zijn nauw met elkaar verweven. De onderliggende pathofysiologie verklaart deze overeenkomsten.
26 nov
Wegens COVID-19 werd de lentestudiedag uitgesteld naar het najaar. Deze studiedag zal gaan over de behandeling van eetstoornissen.
04 dec
Op 4 december start er een nieuwe uitvoering van de post-hbo cursus van Leesstijlcoach voor diëtisten.
08 dec
Wegens COVID-19 zal deze studiedag uitgesteld worden tot voorjaar 2021
18 jan
In de basistraining maakte je kennis met de uitgangspunten van Motiverende Gespreksvoering en het toepassen van deze methode in je dagelijkse praktijk.
12 feb
Bent je diëtist en wil je patiënten met diabetes optimaal begeleiden?
12 mrt
#NVDD21 is een inhoudelijk en collegiaal festijn voor alle diëtisten in Nederland.