Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Kalender

Vorming voor diëtisten wordt (na evaluatie) vermeld op de website en in het tijdschrift. Organisaties die korting verlenen, worden bovendien vermeld in de digitale nieuwsbrief. VBVD studiedagen en evenementen krijgen extra aandacht via al onze informatiekanalen. Lees de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden op het inschrijvingsformulier.
Een activiteit, vorming of event aankondigen?

Neem contact op via info@vbvd.be.

 

UPDATE CORONA: Volg de actualiteit van elke opleiding op hun website zelf goed op. Zo weet je of de opleiding al dan niet doorgaat en of er een alternatieve cursus wordt aangeboden.

 

 

01 jul
Deze cursus is bedoeld voor diëtisten die geschoold zijn in het low FODMAP dieet of het low FODMAP dieet regelmatig toepassen in de praktijk.
01 jul
Deze cursus is bedoeld voor diëtisten die geïnteresseerd zijn in prikkelbare darmsyndroom (PDS).
01 jul
Om de zomer interessant in te zetten, kun je via Kintu opnames van een reeks interessante webinars uit het verleden herbekijken.
03 sep
Welke positieve aspecten worden opgemerkt over de aanpak van diabetes in België, maar ook en vooral, wat zijn volgens hen de prioritaire actiedomeinen die in de komende m
05 sep
Heb je de opleiding Voedings- en dieetkunde al gevolgd en wil je heel graag werken in de voedingsindustrie? Dan wordt dit postgraduaat iets voor jou!
06 sep
Start jij je eigen diëtistenpraktijk? Wij bereiden je graag voor!
08 sep
Start jij je eigen diëtistenpraktijk? Wij bereiden je graag voor!
15 sep
Er wordt vertrokken van de vraag 'Wat zijn emoties' en vervolgens worden de noden verkend om cliënten te versterken i.v.m emotieregulatie in het traject bij eet
15 sep
Hoe kan je bordresten en voedselverliezen opvolgen en vermijden? Hoe kunnen we malnutritie tegengaan? Kunnen we de maaltijdkwaliteit verder verbeteren?
19 sep
Deze cursus is bedoeld voor diëtisten die in de praktijk al werken met patiënten met het prikkelbare darmsyndroom (PDS).
19 sep
Sporters voelen steeds meer de druk om te presteren i.p.v. te sporten voor hun plezier.
19 sep
Deze basisopleiding richt zich op de diagnostiek en behandeling bij eetstoornissen in de praktijk.
20 sep
Tweedaagse post-HBO scholing bestemd voor diëtisten die mensen met kanker begeleiden.
23 sep
Zowel zorgverleners als cliënten weten wel hoe belangrijk zelfzorg is in onze hedendaagse overprikkelende jungle.
28 sep
Op woensdag 28 september zal de studiedag over diabetes type 2 doorgaan.
04 okt
Naar aanleiding van de lancering van het diëtistendraaiboek rond eetstoornissen biedt Eetexpert een vormingsaanbod voor diëtisten die zich willen specialiseren in de beha
05 okt
In deze masterclass neemt Tatjana Van Strien ons mee in de achterliggende dynamiek bij het emotioneel eten.
05 okt
In deze masterclass neemt Tatjana Van Strien ons mee in de achterliggende dynamiek bij het emotioneel eten.
06 okt
Deze workshop richt zich tot iedereen die actief instaat voor therapie en begeleiding van kinderen, jongeren en/of volwassenen met eetstoornissen.
09 nov
Met deze vervolgcursus vergroot je je kennis en inzicht over bloedglucoseregulatie bij insulinetherapie en combinatietherapie.
24 nov
Onze herfststudiedag focust dit jaar op obesitas. Krijg een update over de laatste ontwikkelingen.