Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Kalender

Vorming voor diëtisten wordt (na evaluatie) vermeld op de website en in het tijdschrift. Organisaties die korting verlenen, worden bovendien vermeld in de digitale nieuwsbrief. VBVD studiedagen en evenementen krijgen extra aandacht via al onze informatiekanalen. Lees de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden op het inschrijvingsformulier.
Een activiteit, vorming of event aankondigen?

Neem contact op via info@vbvd.be.

 

UPDATE CORONA: Volg de actualiteit van elke opleiding op hun website zelf goed op. Zo weet je of de opleiding al dan niet doorgaat en of er een alternatieve cursus wordt aangeboden.

 

 

24 Mei
De leergang bestaat uit zelfstudie en een contactmiddag. De zelfstudie kan je in je eigen tempo en tijd volgen. Je kan direct starten na het inschrijven.
10 jun
Deze leergang past in de specialisaties Acute en chronische zorg | Kinderen | Geriatrie en ouderen en | Psychiatrie en Verstandelijk gehandicapten zorg.
14 jun
Om mensen met migratieachtergrond goed te kunnen begeleiden heb je inzicht nodig in de religies, culturen, gezondheid(sbeleving) en voeding(sgewoonten).
15 jun
Het kennisdossier omvat drie onderwerpen, waarvan je er twee kiest.
15 jun
De leergang biedt inzicht in chemotherapie en targeted therapie met de consequenties voor de voeding en voedingsinterventies.
17 jun
Onderzoek naar de invloed van het biologisch ritme op de gezondheid richt zich op de gevolgen van verstoring en regulatie van dit ritme.
22 jun
Diëtisten zien cliënten met een grote verscheidenheid aan oncologische aandoeningen.
01 jul
Deze cursus is bedoeld voor diëtisten die geïnteresseerd zijn in prikkelbare darmsyndroom (PDS).
01 jul
Deze cursus is bedoeld voor diëtisten die geschoold zijn in het low FODMAP dieet of het low FODMAP dieet regelmatig toepassen in de praktijk.
19 sep
Deze cursus is bedoeld voor diëtisten die in de praktijk al werken met patiënten met het prikkelbare darmsyndroom (PDS).
19 sep
Sporters voelen steeds meer de druk om te presteren i.p.v. te sporten voor hun plezier.
19 sep
Alvast een save the date voor de jaarlijkse basisopleidingen van Eetexpert.
20 sep
Tweedaagse post-HBO scholing bestemd voor diëtisten die mensen met kanker begeleiden.
28 sep
Op woensdag 28 september zal de studiedag over diabetes type 2 doorgaan.
04 okt
Naar aanleiding van de lancering van het diëtistendraaiboek rond eetstoornissen biedt Eetexpert een vormingsaanbod voor diëtisten die zich willen specialiseren in de beha
05 okt
In deze masterclass neemt Tatjana Van Strien ons mee in de achterliggende dynamiek bij het emotioneel eten.
05 okt
In deze masterclass neemt Tatjana Van Strien ons mee in de achterliggende dynamiek bij het emotioneel eten.
06 okt
Deze workshop richt zich tot iedereen die actief instaat voor therapie en begeleiding van kinderen, jongeren en/of volwassenen met eetstoornissen.
09 nov
Met deze vervolgcursus vergroot je je kennis en inzicht over bloedglucoseregulatie bij insulinetherapie en combinatietherapie.