Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Kalender

Vorming voor diëtisten wordt (na evaluatie) vermeld op de website en in het tijdschrift. Organisaties die korting verlenen, worden bovendien vermeld in de digitale nieuwsbrief. VBVD studiedagen en evenementen krijgen extra aandacht via al onze informatiekanalen. Lees de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden op het inschrijvingsformulier.
Een activiteit, vorming of event aankondigen?

Neem contact op via info@vbvd.be.

 

 

 

04 okt
Naar aanleiding van de lancering van het diëtistendraaiboek rond eetstoornissen biedt Eetexpert een vormingsaanbod voor diëtisten die zich willen specialiseren in de beha
04 okt
De diëtisten van UZ Brussel organiseren voor de tweede maal een interessante studiedag met dit maal het thema 'to eat or not to eat?'
05 okt
In deze masterclass neemt Tatjana Van Strien ons mee in de achterliggende dynamiek bij het emotioneel eten.
05 okt
In deze masterclass neemt Tatjana Van Strien ons mee in de achterliggende dynamiek bij het emotioneel eten.
06 okt
De diensten longziekten, neus-keel-oorziekten, kinderziekten, gastro-enterologie, dermatologie, laboratoriumgeneeskunde, oftalmologie, anesthesie en urgentiegeneeskunde v
06 okt
Deze workshop richt zich tot iedereen die actief instaat voor therapie en begeleiding van kinderen, jongeren en/of volwassenen met eetstoornissen.
11 okt
Volg drie dagen of één dag in het Iers College in Leuven, in het Engels.
13 okt
Eiwitten maken een cruciaal deel uit van onze voeding. Het huidige model van eiwitproductie en -consumptie staat echter onder druk.
13 okt
Een navorming van 7 dagen verspreid over het academiejaar.
14 okt
Vier online interessante lezeingen over het macronutriënt vet en al zijn aspecten.
18 okt
Schrijf je snel in voor de gratis webinar ‘EBM in de dagelijkse praktijk’
22 okt
Een boeiend programma waarin de verschillende aspecten van screening en diagnosestelling, tot follow-up tijdens en na de bevalling aan bod komen.
25 okt
Samen in Actie is dit jaar het thema van het hybride zorgsymposium georganiseerd door de vzw's THE Institute en Patient Empowerment.
25 okt
tweedaagse opleiding (25+26 oktober) te Leuven. Je leert de basisprincipes van het oplossingsgericht denkkader.
28 okt
Nu het RIZIV terugbetaling voorziet voor patiënten met langdurige COVID-19 symptomen, is het van belang te weten hoe je moet omgaan met deze patiënten.
08 nov
Tweedaagse cursus die doorgaat op 8 november en 1 december. Voor een goede diagnose en behandeling van (vermeende) voedselallergie is de diëtist een onmisbare schakel.
09 nov
Met deze vervolgcursus vergroot je je kennis en inzicht over bloedglucoseregulatie bij insulinetherapie en combinatietherapie.
14 nov
Op de snelweg van de innovatie: tijd om wakker te schrikken vanuit Care4You diabetes care
15 nov
Heb jij plannen om in Nederland te gaan werken? Volg de opleiding 'direct toegankelijk' zodat patiënten zonder doorverwijzing naar jou kunnen komen!
18 nov
Op 18 november plant Verso samen met jou het zaadje van de Green Deal die in 2023 zal uitgroeien tot de definitieve Green Deal 'Duurzame zorg en welzijn'.
19 nov
Het programma covert de belangrijkste allergische klachten met een updat e omtrent de laatste nieuwe inzichten.
22 nov
Waarom blijven mensen alcohol en drugs gebruiken, en ook gokken en roken, wanneer ze goed beseffen dat de negatieve consequenties zich zullen blijven herhalen?
24 nov
Onze herfststudiedag focust dit jaar op obesitas. Krijg een update over de laatste ontwikkelingen.
26 nov
The VVKVM and SBNC societies invite you to the joint meeting on Nutrition management of pulmonary diseases that will be held on 26th November in Brussels in the Royal Lib
02 dec
De belangrijkste uitdagingen bij de bestrijding van fraude in de voedselketen te bespreken en de operatoren bewust te maken van het belang van fraudepreventie en -bestrij
08 dec
Met deze 3 webinars wil de VBVD de kringverantwoordelijken van de diëtistenkringen en diëtist-zorgraadleden van de eerstelijnszones ondersteunen, motiveren en een platfor
14 feb
Heb je in je werk te maken met afweergedrag en voedselweigering? Dan is deze nieuwe praktijkmodule iets voor jou.
23 mrt
Met deze 3 webinars wil de VBVD de kringverantwoordelijken van de diëtistenkringen en diëtist-zorgraadleden van de eerstelijnszones ondersteunen, motiveren en een platfor