Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Kalender

Vorming voor diëtisten wordt (na evaluatie) vermeld op de website en in het tijdschrift. Organisaties die korting verlenen, worden bovendien vermeld in de digitale nieuwsbrief. VBVD studiedagen en evenementen krijgen extra aandacht via al onze informatiekanalen. Lees de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden op het inschrijvingsformulier.
Een activiteit, vorming of event aankondigen?

Neem contact op via info@vbvd.be.

Heb je een webinar gemist die je toch nog graag zou kijken? Bekijk hier het aanbod van reeds voorbije webinars die nog steeds aan te kopen zijn!

 

 

30 mrt
De Vlaamse Coeliakivereniging organiseert een studiedag over coeliaki en het glutenvrij dieet in Leuven. Save the date!
30 mrt
Deelnemen aan een intervisie is altijd leerrijk omdat jem eteenwordt ondergedompeld in praktijkervaring. De intervisie gaat door van 13u tot 15u.
03 apr
Je verdiept je aan de hand van de nieuwste inzichten in het ziektebeeld diabetes, dieettechnische eisen, psychosociale aspecten, zelfmanagement, huidige medicatievormen,
04 apr
Post-hbo vervolgcursus Kindervoeding en Kinderdiëtetiek. Tijdens de basiscursus Kindervoeding en kinderdiëtetiek heeft u kennis verworven van de anatomie.
10 apr
11 apr
Herbekijk de webinar over belemmerende overtuigingen gratis.
13 apr
Ben jij als diëtist bezig met leefstijlcoaching in individueel en groepsverband? Dan is de verkorte module tot leefstijlcoach voor diëtisten mogelijk iets voor jou.
17 apr
Deze opleiding duurt 6 dagen en richt zich tot diëtisten die een gespecialiseerd zorgaanbod willen aanbieden voor kinderen en jongeren met obesitas. 
17 apr
In de basistraining Motiverende Gespreksvoering (MGV) bij de HAN leer je hoe je gedragsverandering tot stand brengt.
20 apr
In deze studiedag worden de verschillende factoren in kaart gebracht die ons eetgedrag potentieel beïnvloeden.
21 apr
Ons maagdarmstelsel is bevolkt met een immens aantal micro-organismen, meestal bacteriën maar ook gisten en virussen.
22 apr
Deze 6 online Masterclasses helpen jou als zelfstandig zorgverstrekker om je praktijk professioneel, correct, efficiënt én duurzaam te leiden.
25 apr
Werkt gezonde voeding zowel preventief als curatief bij een allergie? Wat is optimale voeding? Hoe kunnen we met voeding ons darmmicrobioom en onze immuniteit verbeteren?
27 apr
27 apr
We bieden je een dag boordevol tips and tricks om de uitdagingen, gepaard gaande met financiële en nutritionele armoede aan te pakken.
01 Mei
04 Mei
De terugkomdag voor diabeteseducatoren vindt plaats in de VIVES Hogeschool Brugge
04 Mei
Het 65e Duitse congres over interdisciplinaire voedingstherapie, georganiseerd door de Duitse associatie van diëtisten (VDD) Dit zal online plaatsvinden op 4, 5 en 6 m
09 Mei
Online symposium op 9 mei voor diëtisten en andere zorgverleners die patiënten begeleiden die genezen zijn van kanker of voedingsadviezen willen geven vóór en tijdens een
09 Mei
Om mensen met migratieachtergrond goed te kunnen begeleiden heb je inzicht nodig in de religies, culturen, gezondheid(sbeleving) en voeding(sgewoonten).
09 Mei
De Vlaamse Academie Eetstoornissen nodigt je uit op haar congres met als thema 'Weg naar Herstel'
10 Mei
Online intervisie, meer info volgt.
11 Mei
AGE’s (Advanced glycation end products) zijn (schadelijke)verbindingen die in het lichaam worden gevormd wanneer vet en eiwit zich verbinden met suiker.
11 Mei
Het prikkelbare darmsyndroom komt voor bij ongeveer 10% van de Belgische bevolking. Maar wat is nu precies de oorzaak van de darmklachten? Zijn het de darmen?
16 Mei
Praktisch studiednamiddag in Utrecht. De praktijkmodule biedt handvatten aan de diëtist die zorgen dat de persoon met dementie in een bredere context wordt gezien.
17 Mei
Het 30e Europese congres over obesitas zal plaatsvinden van 17 tot 20 mei in Dublin
24 Mei
02 jun
Deze scholing bestaat uit zelfstudie vooraf (maximaal 2 uur) en een congresdag (5 uur) in Utrecht.
06 jun
De workshop richt zich tot alle hulpverleners die in aanraking komen met ARFID in de praktijk. Online via Teams
07 jun
Het VoedingNL congres is bedoeld voor alle professionals met hart voor voeding. Studiedag op 7 juni in ReeHorst Ede.
08 jun
Deze cursus zal nieuwe informatie geven over klinische paden met betrekking tot de dieetbehandeling van het prikkelbare darm syndroom (PDS). Deze opleiding zal doorgaan
09 jun
Digitaal gedeelte met praktijkdag. Wil je onder de knie krijgen hoe je bij een patiënt het energieverbruik inschat?
19 jun
De diversiteit in onze maatschappij groeit. Daardoor krijg je ook in jouw diëtistenpraktijk steeds vaker patiënten met een migratieachtergrond op het spreekuur.
22 jun
De praktijkmodule is voor alle diëtisten die mensen in de palliatieve fase (willen gaan) begeleiden.
22 jun
Online workshop waar je concrete inzichten in het werken met sondevoeding in de ambulante praktijk krijgt, in de zorg bij jongeren met eetstoornissen.
30 jun
Online cursus over het prikkelbare darm syndroom. Het is een zelfstudietraject dat je op ongeveer 8 uren kan afronden.
12 sep
Wil je graag opstarten als zelfstandige diëtist? Zet dan alvast 12 en 14 september 2023 in je agenda!
14 sep
Wil je graag opstarten als zelfstandige diëtist? Zet dan alvast 12 en 14 september 2023 in je agenda? In deze 2-delige webinar kom je meer te weten over je boekhoudin
19 sep
Uitgebreide cursus over het FODMAP-dieet. Online zelfstudiecursus in het najaar van 2023.
06 okt
Studiedag te Utrecht op 6 oktober.
01 nov
Deze leergang past in de specialisaties acute en chronische zorg en geriatrie en ouderen.
08 nov
Deze conferentie heeft als thema "Onze Voeding, Onze Gezondheid, Onze Aarde: Een Duurzame Toekomst voor de Mensheid" en vindt plaats in Dublin van 8 tot 11 nove
13 nov
15 nov
De leergang bestaat uit zelfstudie en een contactdag op 15 november in Utrecht. Deze leergang past in de specialisaties Acute en chronische zorg | Kinderen | Geriatrie e
27 nov
De leergang bestaat uit zelfstudie en een contactdag op 27 november in Utrecht. De leergang biedt verdieping over de wisselwerking tussen medicatie en voeding en de prak