Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Kalender

Vorming voor diëtisten wordt (na evaluatie) vermeld op de website en in het tijdschrift. Organisaties die korting verlenen, worden bovendien vermeld in de digitale nieuwsbrief. VBVD studiedagen en evenementen krijgen extra aandacht via al onze informatiekanalen. Lees de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden op het inschrijvingsformulier.
Een activiteit, vorming of event aankondigen?

Neem contact op via info@vbvd.be.

 

06 feb
Tijdens de workshop zal er na een korte theoretische inleiding vooral veel praktische informatie meegegeven worden.
07 feb
Op 07 februari eerstkomend organiseert de Belgian Section for Upper GI Surgery (BSUGIS), deelgroep van de Royal Belgian Society for Surgery (het Koninklijk Belgisch Genoo
08 feb
Le samedi 8 février 2020 au matin, le Comité de Liaison Alimentation Nutrition (CLAN) des Cliniques universitaires Saint-Luc vous invite à son Symposium de Nutrition Clin
11 feb
Werk je als diëtist met kinderen met eetproblemen? Wil je vaardig(er) worden in een multidisciplinaire aanpak van jonge kinderen met eetproblemen?
15 feb
Wil jij als diëtist updates over wat er allemaal op de markt is? Zie je als (startende) diëtist het bos door de bomen niet meer?
18 feb
Concreet worden 8 navormingen georganiseerd waarbij telkens één misvatting onder de loep genomen wordt door een externe expert.
25 feb
Deze navorming richt zich tot alle voedings- en dieetkundigen, pas afgestudeerd of al meer ervaren, die zich willen verdiepen in nieuwe inzichten en nog op zoek zijn naar
27 feb
Tijdens deze 8-daagse opleiding wordt er aangeleerd hoe je sporters van allerlei pluimage een op de persoon afgestemd, wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies geeft.
27 feb
We bespreken de zin en onzin van diëten in de geriatrie en aangepaste voeding op maat van senioren (finger food, enterale voedingen met overzicht van het productaanbod op
02 mrt
Op 2 maart 2020 start de nieuwe uitvoering van de post-hbo cursus Dieetbegeleiding bij migranten.
04 mrt
Interdisciplinair werken is nu nog vaak een term, maar in de toekomst een werkwijze.
09 mrt
In de basistraining Motiverende Gespreksvoering (Motivational Interviewing) bij HAN VDO leer je hoe je gedragsverandering tot stand brengt, bij jezelf en bij je cliënten.
11 mrt
Werk je in je praktijk als diëtist ook met kinderen? En wil je ze beter begeleiden? Of wil je je specialiseren in voedings- en dieetadviezen voor kinderen?
13 mrt
Praktische informatie vrijdag 13 maart 2020 Congrescentrum Papendal te Arnhem
16 mrt
Je kan deelnemen aan de “Week van de Diëtist” waarin we jaarlijks onze expertise extra in de kijker zetten via een nationale campagne en diverse lokale initiatieven.
19 mrt
Ben je diëtist en wil je patiënten met COPD optimaal begeleiden?
19 mrt
20 mrt
Vrijdag 20 maart organiseert CEDE een studiedag in Parijs over de nieuwste inzichten rond kindervoeding
25 mrt
Concreet worden 8 navormingen georganiseerd waarbij telkens één misvatting onder de loep genomen wordt door een externe expert.
26 mrt
Als lid van de VBVD kun je mee met het bestuur het beleid van je beroepsvereniging bepalen. Dit gebeurt op de jaarlijkse Algemene Vergadering.
01 apr
Bent je diëtist en wil je patiënten met diabetes optimaal begeleiden?
14 apr
Ben je diëtist op een dialyseafdeling of predialyse polikliniek? Of werk je in de thuiszorg en wil je patiënten met een verminderde nierfunctie beter begeleiden?
21 apr
Praktijkgerichte bijscholing voor diëtisten over plantaardige voeding
21 apr
Concreet worden 8 navormingen georganiseerd waarbij telkens één misvatting onder de loep genomen wordt door een externe expert.
28 apr
Werk je als diabeteseducator of heb je een bijzondere interesse in de zorg voor mensen met diabetes en wens je je bij te scholen?
05 Mei
Concreet worden 8 navormingen georganiseerd waarbij telkens één misvatting onder de loep genomen wordt door een externe expert.
07 Mei
Deze studiedag zal gaan over de rol van diëtisten bij de behandeling van eetstoornissen.
16 Mei
Levenslang leren programma van de Europese Vereniging voor Klinische Voeding en Metabolisme (ESPEN) in samenwerking met de EU. Programma volgt binnenkort.
15 sep
Locatie: Cape Town International Convention Centre, Cape Town, South-Africa  Thema: Improving nutrition, unlocking p
01 okt
Tijdens de praktijkdagen COPD leer je om, aan de hand van casuïstiek (live patiënten), de diëtistische behandeling af te stemmen op de individuele patiënt.