Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Kalender

Vorming voor diëtisten wordt (na evaluatie) vermeld op de website en in het tijdschrift. Organisaties die korting verlenen, worden bovendien vermeld in de digitale nieuwsbrief. VBVD studiedagen en evenementen krijgen extra aandacht via al onze informatiekanalen. Lees de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden op het inschrijvingsformulier.
Een activiteit, vorming of event aankondigen?

Neem contact op via info@vbvd.be.

 

UPDATE CORONA: Volg de actualiteit van elke opleiding op hun website zelf goed op. Zo weet je of de opleiding al dan niet doorgaat en of er een alternatieve cursus wordt aangeboden.

 

 

17 jan
Op 17 januari gaat onze webinar over BTW door. BTW-Lijn zaakvoerder Jurgen Opreel zal deze toelichten en toepassen op maat van de diëtist.
18 jan
Met deze 3 Webinars wil de VBVD de kringverantwoordelijken van de diëtistenkringen en diëtist-Zorgraadleden van de Eerste Lijns Zorg Regio’s ondersteunen en motiveren en
20 jan
Praktijkgerichte masterclass over het gebruik van parenterale voeding
25 jan
Praktijkgerichte Masterclass over gebruik van parenterale voeding
27 jan
Wil je deelnemen aan de week van de diëtist en ideeën uitwisselen met andere diëtisten? Neem dan als lid gratis deel aan onze brainstormsessie.
27 jan
Voor voedingsprofessionals die de anti-dieet benadering Intuïtief Eten in hun praktijk willen implementeren.
01 feb
Ruim de helft van de vrouwen heeft last van haar menopauze.
15 feb
16 feb
Je verdiept je aan de hand van de nieuwste inzichten in het ziektebeeld diabetes, dieettechnische eisen, psychosociale aspecten, zelfmanagement, huidige medicatievormen,
22 feb
Deze navorming van vijf dagen richt zich tot alle voedings- en dieetkundigen, pas afgestudeerd of al meer ervaren, die zich willen verdiepen in nieuwe inzichten en nog op
24 feb
Voeding en voedsel staan momenteel flink in de belangstelling. Er is een toenemende interesse in voeding en levensstijl.
24 feb
We bespreken de zin en onzin van diëten in de geriatrie en aangepaste voeding op maat van senioren (fingerfood, enterale voedingen met overzicht van het productaanbod op
24 feb
In kader van de Week van de Diëtist organiseren we i.s.m. met de commissie sport een webinar op donderdag 24 februari in de namiddag.
25 feb
Bariatrische chirurgie lijkt voor veel mensen dé oplossing te zijn, maar is dat ook wel zo? De jarenlange ervaring maakt duidelijk wie er uiteindelijk mee gebaat is.
07 mrt
Heb je een basistraining Motiverende Gespreksvoering (MGV) afgerond? In de vervolgtraining ga je verder met je individuele ontwikkeling.
08 mrt
Volg de post-hbo-vervolgcursus Bloedglucoseregulatie door middel van insulinepomptherapie en continue glucosemetingen.
08 mrt
Met deze 3 webinars wil de VBVD de kringverantwoordelijken van de diëtistenkringen en diëtist-zorgraadleden van de eerstelijnszones ondersteunen, motiveren en een platfor
10 mrt
De VBVD stelt haar realisaties en plannen voor aan de leden en vraagt om jouw inbreng voor het beleid in de toekomst.
11 mrt
Op vrijdag 11 maart organiseert de Huntington Liga vzw een studiedag specifiek voor hulpverleners die te maken krijgen met families getroffen door de ziekte van Huntingto
15 mrt
Het kennisdossier omvat drie onderwerpen, waarvan je er twee kiest.
17 mrt
Het laag FODMAP dieet klinkt je waarschijnlijk niet onbekend in de oren. Het dieet is bedoeld voor mensen met het prikkelbare darm syndroom.
28 mrt
Op 28 en 29 maart 2022 vindt de basisopleiding "voedselallergie en intolerantie binnen de diëtistenpraktijk, UPGRADE JOUW KENNIS" plaats.
15 apr
Het kennisdossier omvat drie onderwerpen, waarvan je er twee kiest.
21 apr
Nadat je deze cursus over prelogopedie gevolgd hebt, heb je inzicht in de normale ontwikkeling van eten en slikken bij jonge kinderen.
28 apr
Emoties en eten zijn dikwijls met elkaar verbonden.
15 Mei
Het kennisdossier omvat drie onderwerpen, waarvan je er twee kiest.
16 Mei
In navolging van de eerste workshop rond het laag FODMAP dieet, nodigen we u graag uit voor een ‘vervolg’ workshop van het laag FODMAP dieet.
15 jun
Het kennisdossier omvat drie onderwerpen, waarvan je er twee kiest.
09 nov
Met deze vervolgcursus vergroot je je kennis en inzicht over bloedglucoseregulatie bij insulinetherapie en combinatietherapie.