Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Kalender

Vorming voor diëtisten wordt (na evaluatie) vermeld op de website en in het tijdschrift. Organisaties die korting verlenen, worden bovendien vermeld in de digitale nieuwsbrief. VBVD studiedagen en evenementen krijgen extra aandacht via al onze informatiekanalen. Lees de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden op het inschrijvingsformulier.
Een activiteit, vorming of event aankondigen?

Neem contact op via info@vbvd.be.

 

UPDATE CORONA: Volg de actualiteit van elke opleiding op hun website zelf goed op. Zo weet je of de opleiding al dan niet doorgaat en of er een alternatieve cursus wordt aangeboden.

 

 

31 aug
Tijdens deze tweedelige webinar voor zelfstandige diëtisten krijg je heel wat tips en tricks voor een efficiënte praktijkvoering.
06 sep
“Is kurkuma ontstekingsremmend? Heb ik minder kans op hart- en vaatziekten als ik veganistisch ga eten?
09 sep
Een van de belangrijke groeithema’s is het uitbouwen van een gezonde identiteit. Maar wat is een gezonde identiteitsontwikkeling?
13 sep
Heb je een basistraining Motiverende Gespreksvoering (MGV) afgerond? In de vervolgtraining ga je verder met je individuele ontwikkeling.
17 sep
PCOS, het polycystisch ovariumsyndroom, is een hormonale aandoening die 1 vrouw op 10 treft.
18 sep
Op zaterdag 18 september 2021 start de opleiding ‘Tabakologie & Rookstopbegeleiding’ – een interuniversitaire permanente vorming met getuigschrift.
18 sep
Vanaf 18 september biedt UNIZO weer zijn gekende studiereeks aan.
29 sep
Zelfstudie met contactdag op 16 juni OF 29 september 2021
30 sep
Wellicht begeleid je als diëtist ook regelmatig cliënten met chronische pijnklachten? De gevolgen van deze pijn zijn u welbekend: emo-eten, fybromyalgie, arthrose, enz.
01 okt
QUEL LIEN ENTRE NUTRITION ET EXERCISE THERAPY ?
05 okt
Zelfs na een succesvolle behandeling is het risico op terugval bij eetstoornissen groot.
08 okt
#NVDD21 is een inhoudelijk en collegiaal festijn voor alle diëtisten in Nederland.
14 okt
Stevige zelfstudie gevolgd door online consultatie van 14:00 – 16:00 uur op: 26 maart OF 03 juni OF 14 oktober 2021
19 okt
04 nov
Op 4 november en op 25 november starten de nieuwe uitvoeringen van de post-hbo cursus COPD voor diëtisten. U zich vanaf nu aanmelden voor deze cursus.
08 nov
Op 8 en 9 november gaat het volgende diabetessymposium door, dit zowel online als fysiek.
15 nov
Het laag FODMAP dieet klinkt je waarschijnlijk niet onbekend in de oren. Het dieet is bedoeld voor mensen met het prikkelbare darm syndroom.
23 nov
Succesvolle Europese Retail Vakbeurs en Conference komt naar Nederland.
25 nov
Darmgezondheid: hoe draagt de diëtist daar aan bij? More info coming soon...
30 nov
Naar aanleiding van de lancering van het diëtistendraaiboek rond eetstoornissen biedt Eetexpert een vormingsaanbod voor diëtisten die zich willen specialiseren in de beha
09 dec
In navolging van de eerste workshop rond het laag FODMAP dieet, nodigen we u graag uit voor een ‘vervolg’ workshop van het laag FODMAP dieet.
16 dec
Werk je in je praktijk als diëtist ook met kinderen? En wil je ze beter begeleiden? Of wil je je specialiseren in voedings- en dieetadviezen voor kinderen?