VBVD | Food in Action en Nutrition Square
We moeten meer plantaardige voeding eten, en minder vlees: uit wetenschappelijk onderzoek wordt steeds duidelijker dat de voedseltransitie een must is voor onze gezondheid en die van de planeet.
Als voedingsprofessional speel jij een sleutelrol om die essentiële boodschap over te brengen. Tijdens dit exclusieve symposium geven twee experts terzake een grondige theoretische uiteenzetting over de eiwitshift én een pak praktische tips om je patiënten te begeleiden in deze noodzakelijke transitie.
Dit event op de campus Gent van Odisee Hogeschool is een gezamenlijke organisatie van Food in Action en Nutrition Square by Nestlé.
Op het programma
De bijscholing vindt plaats op donderdag 28 november van 13u30 tot 16u.
Odisee Hogeschool, Gebroeders de Smetstraat 1, 9000 Gent
- Welkom en introductie
- Lut Van Lierde - Wat houdt een meer plantaardige voedingswijze precies in, en hoe kan die evenwichtig blijven?
Deze presentatie werd samengesteld door Nicolas Guggenbühl, hoofdredacteur van Food in Action en docent aan de Haute Ecole Léonard de Vinci, en schetst het wetenschappelijke kader voor de grote voedseltransitie.
- Evelien Mertens - Kant-en-klare vleesvervangers: insights uit onderzoek en praktische benadering
In deze lezing komen de voedingswaarden van kant-en-klare vleesvervangers in Belgische supermarkten aan bod. Gastspreker Evelien Mertens presenteert de bevindingen van haar meest recente studie over kant-en-klare vleesalternatieven die in juni 2024 gepubliceerd werd in het internationale tijdschrift Nutrients. Deze analyse toetst vegetarische en volledig plantaardige vleesalternatieven aan de normwaarden en vergelijkt hun voedingswaarden met die van hun dierlijke tegenhangers.
- Interactieve quiz doorheen de uiteenzettingen
- Conclusies