Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Pit actief | Palliatieve voedingszorg

De praktijkmodule is voor alle diëtisten die mensen in de palliatieve fase (willen gaan) begeleiden. Ook eerstelijns problematiek komt aan bod. Deze scholing bestaat uit zelfstudie vooraf (1 uur) en een congresdag (5 uur).

Meer info vind je hier

Leden krijgen een korting van 76,25 €

22 jun

 

Kwaliteit van leven, symptoommanagement en een proactieve benadering van klachten staan centraal bij palliatieve voedingszorg. Het voedingsadvies gaat langzaam over van een voeding conform de berekende behoefte in het eerste stadium van palliatie naar comfortvoeding en eventueel het staken van de voeding in de laatste fase. De steeds veranderende doelstellingen en de onduidelijke overgang naar de volgende palliatieve fase maken de begeleiding door de diëtist complex. Naast de voedingsinhoudelijke zaken spelen de autonomie van de patiënt, aandacht voor psychosociale en emotionele aspecten en wensen van de naasten een belangrijke rol in de keuze voor een passende voeding.

De praktijkmodule is voor alle diëtisten die mensen in de palliatieve fase (willen gaan) begeleiden. Ook eerstelijns problematiek komt aan bod.

Meer info over het programma en inschrijven kan hier