Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Webinar voedingsaanpak bij covid-19

We kunnen er niet meer omheen. Covid-19 neemt al maandenlang een centrale plaats in ons leven in en dit zal niet meteen veranderen. Ook als diëtist zullen we nog heel wat uitdagingen tegemoet gaan om COVID-19-patiënten (tijdens therapie of bij het herstel) goed te begeleiden.

Inschrijvingen zijn afgesloten.

27 Mei

De impact van deze zeer besmettelijke aandoening op de beleving door de patiënt is enorm. Ook voor zorgverleners is zorg op maat een uitdaging waarbij het dieet een belangrijke bijdrage aan de behandeling levert; op de Intensive Care, de revalidatiediensten maar ook na ontslag thuis. Het staat dan ook vermeld bij dringende consultaties voor diëtisten bij de heropstart.

In deze webinar laten we 3 experten van verschillende ziekenhuizen aan het woord om de voedingsaanpak bij COVID-19 uit te klaren. Hier kom je alles te weten over de nutritionele zorg van coronapatiënten in het ziekenhuis, op intensieve zorgen en bij het herstel achteraf. De focus ligt in het eerste deel op de klinische behandeling, maar vooral voor de nazorg die besproken wordt in het tweede deel is dit webinar ook zeer boeiend voor de diëtist in de eerste lijn (zelfstandig of werkzaam in een woonzorgcentrum)

Waar?

Online

Na inschrijven krijg je de link naar het webinar via mail toegestuurd.

 

Wanneer?

Woensdag 27/05

19u - 20u30

 

Programma

19u00 start webinar

19u05 Espen guidelines
Michaël Sels, UZ Antwerpen

19u20 Casussen
Joy Demol, UZ Brussel

19u50 Voedingstoestand na covid-19
Sven Van Caneghem, AZ Maria Middelares Gent

20u10 Q&A

20u30 Einde

 

Prijs

niet-leden: € 35

VBVD leden en studenten: € 25

 

Accreditatie via ADAP voor 1,5 punten