Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Voordelen van het VBVD lidmaatschap

Ben jij diëtist of student voedings- en dieetkunde, maar nog geen lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten? Word dan nu lid en bepaal door je participatie de toekomst van de diëtist vanop de eerste rij mee. Alle voordelen van je VBVD lidmaatschap vind je hier. Veel plezier ermee!
Ben jij diëtist of student voedings- en dieetkunde, maar nog geen lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten?

Word dan nu lid!

De VBVD staat voor de bekendheid en zichtbaarheid van de diëtist als betrouwbare en goed opgeleide professional in voeding en diëtetiek.
Hier hechten we veel waarde aan en zetten we ons als bestuur, medewerkers en vrijwilligers voor in.
We verwelkomen diëtisten (in spé) die hun competenties en ervaring willen vergroten, hun schouders mee onder de beroepsvereniging willen zetten én zo ons zorgberoep zichtbaarder maken bij andere zorgverleners en het grote publiek.

Ben je zo iemand, word dan lid via het formulier op de website.

Lidmaatschap bij de VBVD biedt je heel wat voordelen, of je nu student bent, werkzoekend, werkzaam in de eerste lijn of als diëtist in loondienst. Deze lijst van voordelen is permanent in evolutie. We lijsten de huidige voordelen voor je op.

INBEGREPEN IN HET LIDMAATSCHAP (gratis)

Wist je dat je lidmaatschap bij VBVD als zelfstandige volledig als beroepskost geldt?

 • CEBAM: Gratis toegang tot Cebam Digital Library for Health (CDLH) voor alle leden! Als lid van de VBVD heb je altijd toegang tot EB-bronnen en -richtlijnen via ons groepslidmaatschap. Lees er hier meer over.
 • Brochures: Je kan heel wat brochures terugvinden op onze website via deze link
 • Tijdschrift “Voeding en Diëtetiek”: Je ontvangt het 2-maandelijkse tijdschrift (enkel voor betalende leden). Eerdere nummers zijn makkelijk terug te vinden op de website en bij de redactie (redactie@vbvd.be).
 • Raamsticker erkende diëtist VBVD: Je ontvangt een raamsticker VBVD-lidmaatschap voor het lopende jaar (betalende leden)
 • Nederlandse Tijdschrift “Voeding en Visie: Je ontvangt 2 keer per jaar gratis het Nederlandse Tijdschrift “Voeding en Visie van “Academic Journals” met publicaties over voeding en metabolisme, praktijk en wetenschap. “Academic Journals” is in Nederland licentiehouder voor de vertaling, publicatie en distributie van geselecteerde artikelen uit Clinical Nutrition, het officiële tijdschrift van ESPEN (European Society for Clinical Nutrition and Metabolism) (betalende leden)
 • Onbeperkt toegang VBVD website: Je hebt onbeperkte toegang tot de VBVD website, met up-do-date en praktische info over regelgeving, wetenschappelijke artikels, praktische tools, het online tijdschrift, een online agenda, vacatures en nog zoveel meer. Daarnaast heb je uiteraard ook de gelegenheid om je eigen praktijkadres(sen) en specialisaties zichtbaar(der) te maken voor bezoekers en zorgvragers.
 • Deelname “Week van de Diëtist”: Je kan deelnemen aan de “Week van de Diëtist” waarin we jaarlijks onze expertise extra in de kijker zetten via een nationale campagne en diverse lokale initiatieven.
 • Up-to-date nieuws: Je wordt via de 2-wekelijkse nieuwsbrief, de website, de facebookpagina, Instagram en het tijdschrift als eerste op de hoogte gehouden van belangrijke (inter)nationale nieuwsberichten over je beroep, de zorg en de VBVD.
 • Netwerken: In een commissie, provinciale afdeling of de redactie van het tijdschrift kan je - volgens je persoonlijke specialisatie en interesse - netwerken met collega-diëtisten (en andere zorgverleners en zorgorganisaties, belangenorganisaties of overheidsinstellingen) en je kennis up -to-date houden. Vele diëtisten specialiseren zich in een bepaald thema en richten werkgroepen op rond hun specialisaties. Op die manier willen ze de kennis over hun thema delen met diëtisten in andere werkvelden. Bovendien kan elke commissie en provinciale afdeling op de eigen webpagina doelen, realisaties en evenementen vermelden. Als commissielid kan je meewerken aan projecten enz , met terugbetaling van je verplaatsingskosten en extra korting op VBVD events.
 • Beroep in de kijker: Je kan het beroep vertegenwoordigen op beurzen en symposia, de VBVD vertegenwoordigen in de media (TV en pers) of tijdens de Week van de Diëtist of mee lobbyen bij de overheid, andere zorgberoepen of mutualilteiten en zo vol zelfvertrouwen en samen onze doelen realiseren.
 • Voedingscompendiums: VBVD beschikt  over 2 compendiums met voedingsaanbevelingen en 2 flyers: “Wat doet de diëtist?” en “Wat kan de diëtist-diabeteseducator voor jou betekenen?” die te koop worden aangeboden. Contacteer hiervoor info@vbvd.be. Of print ze gratis af door naar onze pagina op de website "Dieetbrochures en Good Practices". Sinds januari 2020 worden hier heel wat dieetlijsten en brochures ter beschikking gesteld voor onze leden. De brochures zijn verwezenlijkingen van zowel VBVD, haar commissies en externe partners.
 • Hulp voor starters: Voor starters bieden we bovendien de  “Startersgids voor diëtisten” van Unizo aan en ook de “Infobox voor paramedici” van het RIZIV om je wegwijs te maken in de reglementering. 
 • GDPR gids voor de diëtist: We realiseerden samen met Unizo ook de GDPRgids voor de diëtist.
 • Brochures en informatie diabetes: Sinds kort (maart 2023) is er ook een nieuw overzicht rond Diabetes technologie ontwikkeld. Neem zeker eens een kijkje in deze nieuwe gids via hier. Dankzij de commissie diabeteseducatoren VBVD kunnen leden gratis allerlei interessante documenten raadplegen die belangrijk zijn voor de behandeling van diabetes type 2. Een bron aan informatie en mooie presentaties. Neem snel een kijkje op onze website.
 • Infomaterialen Diabetes Liga:  Diabetes Liga heeft een uitgebreid aanbod aan brochures, folders, flyers en affiches beschikbaar. Een groot aantal van deze infomaterialen is aangepast aan de nieuwe huisstijl die ze onlangs lanceerden. Neem een kijkje op de website om al deze materialen te raadplegen of te bestellen: www.diabetes.be . Alle materialen kunnen aangevraagd worden via liga@diabetes.be. De materialen zijn gratis, er wordt ook geen verzendkost aangerekend.

MATERIALEN, OPLEIDINGEN EN INFORMATIE 

 • UNIZO: 150 EUR korting op de opleiding “Masterclass Praktijkmanagement voor zorgverstrekkers” van Unizo
 • PARTNER ORGANISATIES: 10-20% korting op studiedagen van nationale en internationale partnerorganisaties zoals Pit Actief, Han, Nutrimedes, Unizo
 • DIABETES LIGA: VBVD leden krijgen een korting voor de e-learning ‘Preventie van diabetes type 2 & Gezonde voeding’, gericht naar diëtisten. Ga zeker een kijkje nemen
 • VERZEKERINGEN PROTECTAS RISK MANAGEMENT: De VBVD kan jou in samenwerking met haar partner Protectas Risk Management de meest gunstige verzekering beroepsaansprakelijkheid, brand- en autoverzekering aanbieden. En een gratis BA aansprakelijkheidsverzekering voor de begeleiding van stagiairs. Neem een kijkje bij de publicaties waar je alle details kan vinden.
 • VBVD OPLEIDINGEN: Korting bij deelname aan VBVD studiedagen. Zo kan je je wetenschappelijke bagage en je competenties up-to-date houden, collega's ontmoeten en kennis maken met de nieuwste producten of diensten van de partners en sponsors. Gemiddeld nemen zo'n 200 diëtisten deel aan deze studiedagen.
 • SMAAKPUPIL: De tool is te bereiken via www.smaakpupil.app, zodat je Smaakpupil op iedere PC, telefoon of tablet kunt openen. Smaakpupil is een app/tool die mensen met smaakverlies helpt weer te genieten van eten. Dat doet Smaakpupil met behulp van smaaksturing. Door te spelen met geur, structuur, prikkeling, mondgevoel, bereidingswijze en uiteraard de vijf basissmaken, kan smaakverlies beperkt of gecompenseerd worden. Met Smaakpupil geef je jouw cliënten een eenvoudig hulpmiddel waarmee ze thuis aan de slag kunnen met smaaksturing. Klik hier voor meer informatie en ontvang een gratis informatiepakket.
 • GEZOND SPORTEN: GS is een multidisciplinaire vereniging die zoveel mogelijk (para)medische professionals uit de sportgeneeskunde in de brede zin van het woord wil samenbrengen om gezond sporten in Vlaanderen wetenschappelijk verantwoord te promoten. Zij zijn ook de adviserende partner van de Vlaamse overheid en Sport Vlaanderen inzake gezond sporten. Lidmaatschap bij GS bedraagt normaal €90 (overschrijving) en €70 (domiciliëring). Leden van VBVD kunnen lid worden aan €30. Kijk hier voor meer informatie.
 • HAPPYWEBSITES: Als lid van de VBVD krijg je bij HappyWebsites kosteloos eerstelijnsadvies via telefoon. Indien gewenst kan het rescue team van HappyWebsites ter plaatse komen voor advies op maat. Daarnaast krijg je als lid van de VBVD 50% korting op de pakketten van HappyWebsites, waarbij je kunt kiezen voor een formule die bij jou (en je website) past. Klik hier voor meer informatie.

BOEKEN

 • UITGEVERIJ PELCKMANS: staat garant voor sterke educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven. Bij de non-fictie titels hebben ze een uitgebreid aanbod aan experts zitten, die zowel op het vlak van voeding en diëtiek als binnen het bredere gezondheidssegment een meerwaarde kunnen bieden aan de leden van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten. Deze boeken kan je nu exclusief aan 10% korting aankopen, zonder verzendkosten. Klik hier voor de titels en kortingscode.
 • BOEKEN DIABETES LIGA: Als lid van de VBVD krijg je korting op het nieuwste diabetes voedingsprotocol, de boeken '111 vragen aan de Diabetes Infolijn' en 'Lekker koken met diabetes' Meer info vind je hier. 
 • I AM A FOODIE PUBLISHING: 15% korting op boeken! de boekenserie I'm a Foodie presents is geschreven én uitgegeven door het team van het gelijknamige evidence based foodcollectief I'm a Foodie uit Nederland. Het team bestaat uit (sport)diëtisten en voedings & gezondheidswetenschappers. De serie bestaat uit de volgende titels: Eet als een expert (2016), Eet als een atleet (2017), Eet als een expert - Party Time (2018), Eet als een expert - zwanger! (2019) en Eet als een atleet: hardloop editie (2020). Daarnaast hebben we de Nederlandse rechten van de originele boeken over Intuïtief Eten van Evelyn Tribole & Elyse Resch (2021). In het voorjaar van 2022 komt het nieuwe boek Eet als een expert mini (2022) uit. Ook hierop ontvang je een korting van 15%. Leden krijgen interessante kortingen op deze need to have relevante boeken!
 • ACCO LEARN: 20% korting op Acco-titels, 10% op andere titels én gratis verzending. Acco Learn is al 60 jaar expert in alles wat met succesvol leren te maken heeft. Omdat we ervan overtuigd zijn dat kwalitatieve boeken je succesvoller maken, slaan we met VBVD de handen in elkaar om je het hele jaar door een relevante selectie titels aan te bieden, die je met korting en gratis verzending bestelt. Klik hier voor de korting.
 • HÖNGRY: 15% korting op de HÖNGRY boeken en speelgoed op de webshop www.hongry.be. HÖNGRY is een kids concept merk dat kinderen op een fantasievolle manier meer in contact brengt met groenten & fruit. Via verhalen en andere producten laten ze kinderen ontdekken dat groenten en fruit ongelofelijk plezant zijn. Onder het motto ‘geen moe’tjes, enkel haha’tjes, maken ze een broccoli even interessant als een brullende dino’. Klik hier voor de korting. Bij interesse in de praktijk kan je als VBVD lid ook een individuele kortingscode aanvragen voor patiënten/cliënten via info@hongry.be en 10% op alle producten in de webshop aanbieden. 
 • LANNOO: Als Lid van de VBVD krijg je 10% korting op de boeken van Lannoo die speciaal voor diëtisten werden uitgekozen. Klik hier voor meer info.

WEEGSCHALEN & TOESTELLEN VOOR LICHAAMSANALYSE

 • Seca: Van Nutrilink ontvang je speciale voorwaarden bij de aanschaf van een SECA mbca  (body composition analyzer) of weegschaal. Je ontvangt als VBVD lid de tas ter waarde van 129 euro bij de seca 525 (mobiele mbca) en bij de seca 555 (staand model) ontvang je 169 euro korting op de software.  Nutrilink geeft je graag een (online) demonstratie. Het leasen van een mbca behoort ook tot de mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden. 
 • InBody:  InBody 120 en InBody 270 zijn de weegschalen die veel gebruikt worden binnen de diëtetiek bij zelfstandige diëtisten. leden krijgen kortingen voor beide weegschalen: VBVD Korting: 10% korting en VBVD Groepskorting (5 personen): 15% korting per persoon, met aparte offertes. Klik hier voor meer informatie en voorwaarden.
 • EQ3: Akern: Een mooie aanbieding van Equilibre3, voor het BIA 101 | BIVA PRO toestel, ter waarde van €500. Equilibre3 traint je tot expert in het interpreteren van de meetwaarden, de lichaamsanalyse, de voeding- en hydratatiestatus voor een doelgericht plan van aanpak. Voor de klinische setting, de ambulante praktijk en bij topsport advies. Mogelijkheid tot huurkoop. Meer lezen?  Klik hier voor het voordeel.

SOFTWARE    

 • CGM: VBVD-Leden ontvangen een exclusieve korting van 50% korting op de éénmalige dossierkosten voor CGM Oxygen. CGM Oxygen is het ideale pakket voor het beheren van uw patiëntendossier (EPD), administratie en agenda. Tal van extra functionaliteiten zoals het inlezen van eID, trekken van rapporten en statistieken, uitgebreide testen, boekhouding, nevo voedingstabellen, alle e-health functionaliteiten zoals de  eHealthbox, … zorgen voor een vlotte werking. https://www.cgm.com/bel_nl/producten/praktijksoftware/cgm-oxygen.html Klik hier voor de voorwaarden en de speciale kortingscode.
 • Nutrilink: Als VBVD lid ontvang je van Nutrilink maar liefst 134,50 euro korting op de Cloud licentie van NUTRiDiETIST. NUTRiDIETIST beschikt over alle benodigde functionaliteiten voor de praktijk, met onder andere dossierbeheer, onderzoek met metingen en vragenlijsten, behandelplan, opvolging, verslagen, voedingsberekeningen, boekhouding, online betalen, online agenda, veilig mailen met cliënt, videobellen, eet,-beweeg en leefstijl dagboek voor cliënt, etc. Al gebruiker van Nutridietist? Draag een nieuwe gebruiker aan en geniet van een gratis maand. Zit je in de opstartfase van je praktijk? Vraag dan naar het speciale tarief. Klik hier voor meer informatie. 
 • Mediris Multi: MediPortal biedt Mediris Multi aan, een softwareprogramma dat het mogelijk maakt om op een veilige manier informatie uit te wisselen met andere zorgverleners. Mediris Multi heeft drie verschillende tarieven: een Start pakket voor 100 euro, een Standaard pakket voor 200 euro en een Plus pakket voor 300 euro. exclusief BTW per jaar. Er is dus een goedkopere instapoplossing voor bijvoorbeeld diëtisten in bijberoep en uitgebreidere oplossingen voor diëtisten die meer functies van het pakket willen gebruiken (inclusief agenda).Leden van de VBVD ontvangen (als enige beroepsvereniging) een korting van 10% op de aankoop. Meer informatie over de pakketten vind je hier.
 • My Food Coach and Me is een e-coaching platform voor diëtisten en hun klanten. Centraal staan het begeleiden, opvolgen en motiveren van de klanten tussen de consulten door, om zo de therapietrouw te verbeteren en beter hun doelen te kunnen bereiken. Het platform bestaat uit 2 delen, de webapp voor de diëtisten en een mobile app voor de klanten. Om efficient te kunnen werken kan er zowel individueel gewerkt worden met een klant, als met groepen van klanten met een bepaalde problematiek. Het platform is ook dynamisch gemaakt zodat oa anamneses en consulten kunnen ingesteld worden volgens de werking in jouw praktijk. Probeer het gerust eens uit, tot 5 actieve klanten is het gratis: https://app.myfoodcoachandme.com/register. Wens je een gratis demo, dan kan je hier een tijdsslot reserveren. Bij vragen kan je ook steeds een mailtje sturen naar lynsey@myfoodcoachandme.comAlle informatie m.b.t de ledenkorting vind je hier.
 • Ambrosia Pro: Als lid mag je 3 maanden gratis gebruik maken van de software (i.p.v 1 maand). Ambrosia Pro maakt clientendossier beheer gemakkelijk, overzichtelijk en weinig tijdrovend. In één overzichtelijk software pakket kan je veilig een volledig configureerbaar patiëntendossier bijhouden, een online agenda ter beschikking stellen, voedingsberekeningen uitvoeren, eHealth verslagen verzenden & lezen, boekhoudkundige administratie maken, enzovoorts. Er zijn geen installatiekosten aan verbonden en je kan een account aanmaken binnen de 10 minuten. Neem een kijkje op hun website of bekijk video’s op YouTube kanaal “Ambrosia Pro”

PRODUCTEN    

 • Pixelpharma: 20% korting op alle producten van Pixelpharma. Het is een webshop van 12 apotheken verspreid over heel België. De groep heeft een eigen groothandel in Genk en een productiecentrum in Gent. Enkel leden VBVD ontvangen een speciale code gelinkt aan het lidmaatschap. Voor meer informatie klik hier. 
 • Nutri4All: 20% korting op meer dan 2.200 voedingssupplementen van 80 Belgische en internationale topmerken. Nutri4all is een multi-merken voorschrijf- en distributieplatform van voedingssupplementen dat gefocust is op de samenwerking met gezondheidsprofessionals. Naast een traditioneel webshop gedeelte, bevat het krachtige zoekfuncties om producten te vinden volgens verschillende criteria, alsook een module om producten te adviseren aan uw patiënten. Voor meer informatie klik hier.
 • Vitalic sportdrinks  20% korting op aankopen op de webshop via een unieke code, enkel voor VBVD leden. Vitalic is een isotone sport- en all activities drank met een laag suikergehalte, electrolyten en vitamines.  Heerlijke hedendaagse smaakcombinaties met natuurlijke fruit- en kruidenaroma’s. Klik hier voor de unieke kortingscode.
 • KRIKET: Omdat de Week van de Diëtist in 2023 rond duurzaamheid draait, heeft Kriket ervoor gekozen al onze leden een korting van 25% te geven op bestellingen via hun webshop. Ontdek er hier meer over.
 • TIPTOH: Plantaardigde drinks op basis van erwtenproteïne. Tiptoh geeft alle leden 20% korting bij bestellingen online. Ook patiënten kunnen een korting ontvangen doordat de leveringskosten van 4,99€ wegvallen. Klik hier voor de kortingscodes
 • POW: Poeder blends vol met goede voedingsstoffen. Pow geeft leden 15% korting op online bestellingen. Klik hier voor de kortingscodes.

KANTOORBENODIGHEDEN    

 • Staples: Kantoorbenodigdheden (bureau, stoelen, lampen, papier, printers, ...) met speciale kortingen voor (startende) diëtisten. Zij voorzien alles van kantoormateriaal en facilitaire oplossingen. Voor meer uitleg en hoe te bestellen kan je een kijkje nemen op onze website.   

Onze jaarlijkse doelstellingen 

Dankzij je lidgeld zorgt de VBVD voor de realisatie van de jaarlijkse doelstellingen die we tijdens de Algemene Ledenvergadering presenteren.

Het VBVD-lidmaatschap levert jou veel meer op. Hieronder lees je een selectie ervan in de Top 10 van onze realisaties in 2021:

 1. Vanwege de Coronapandemie moesten we de lentestudiedag ‘Gezond Oud(er) worden’, online aanbieden, maar we konden elkaar eindelijk weer ontmoeten op de herfststudiedag ‘Darmen en Voeding’, die op 25 november hybride werd aangeboden.
 2. De Week van de Diëtist met als thema ‘Ondervoeding, zwaar onderschat’ van 15 tot 21 maart 2021 was een succes. Studenten en diëtisten in instellingen en de eerste lijn toonden, ondanks de Corona beperkingen, dikwijls op ludieke wijze het belang van de aanpak van ondervoeding.
 3. De VBVD bood 11 webinars aan en ook voor 2022 staan er al een aantal op de agenda.
 4. Via onze projectmedewerker Nathalie De Jonge zetten we sterk in op zichtbaarheid van de diëtist in de 60 Eerstelijnszones. 15 Diëtisten nemen deel aan de zorgraden en in 37 regio’s is er diëtisten kringwerking. Een groot deel van hen is lid van de VBVD en daar zijn wij trots op! Via een project gefinancierd door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid organiseerden we webinars voor diëtisten in de Eerstelijnszones. Dit om hen te motiveren deel te nemen aan de 60 ELZ diëtistennetwerken en zorgraden én om zich in te schrijven op de Vlaamse Sociale kaart. Deze registratie is overigens sterk aangeraden voor elke zelfstandige diëtist. Via de Sociale kaart wordt je immers als hulpverlener gevonden door de burger en de andere zorgverstrekkers.
 5. Het jaarlijks bezoek van de VBVD-coördinatoren aan alle 7 hogescholen werd afgeschaft vanwege de pandemie, maar de interactieve presentatie om de studenten Voedings- en Dieetkunde te laten kennismaken met de VBVD is wel doorgegaan. We vinden deze kennismaking belangrijk want de studenten zijn onze toekomst.
 6. Sinds 1 oktober 2021 heeft de VBVD een groepslidmaatschap afgesloten met Cebam Digital Library for Health (CDLH). CDLH is een databank voor zorgverleners van Evidence Based bronnen, tijdschriften en multidisiciplinaire behandelingsrichtlijnen bij diverse aandoeningen. De VBVD is lid van Evidence Based Practice Net en VBVD leden werken mee aan de ontwikkeling van deze multidisciplinaire richtlijnen. Alle leden krijgen voortaan gratis toegang tot het CDLH lidmaatschap ter waarde van meer dan 500 euro per jaar! Ook de studenten van het 2de en 3de jaar Voeding en Dieetkunde hebben via een VBVD lidmaatschap van 12,50 euro per jaar toegang tot deze databank. We zien het groepslidmaatschap van CEBAM als een zeer waardevolle investering en van groot belang bij EB handelen van de diëtist.
 7. De 2 praktijkgerichte webinars over het opzetten van een eigen praktijk voor startende diëtisten waren opnieuw een groot succes en zullen we jaarlijks herhalen.
 8. De herziening van het KB 97 diëtist via onze deelname aan de werkgroep Diëtetiek van de FOD verloopt goed en de finale tekst is bijna afgerond. Daarna kan de FOD er mee verder.
 9. We blijven werken aan extra ledenvoordelen en kun je vinden op onze website bij de “voordelen van het VBVD lidmaatschap”.
 10. Het aantal studenten met gratis lidmaatschap verminderde van 210 eind 2019 naar 96 eind 2021 na invoering van het studententarief van 12,50 euro per jaar vanwege het CEBAM lidmaatschap. Het totaal aantal diëtisten leden steeg van 741 eind 2019 naar 928 in 2021, een toename van 25%! De pandemie heeft ons als vereniging van diëtisten versterkt!

Wat mag je verwachten van de VBVD in 2022?

Naast verdere ondersteuning van de leden bij de Coronapandemie in samenwerking met andere zorgberoepen zullen we in 2022 samen met het VBVD team werken aan de volgende activiteiten:

 1. We hopen de update van het KB 97 diëtist samen met de overheid medio 2022 af te ronden; de verwerking binnen de FOD zal dan nog 1 tot 2 jaar in beslag nemen.
 2. Het accreditatie platform voor permanente vorming is in voorbereiding maar het wachten is op de eisen die de FOD ons voorschrijft, het is niet duidelijk wanneer die bekend worden.
 3. We werken aan geautomatiseerde facturatie in Team leader en de update van de website om de diëtisten leden maar ook de VBVD organisatie beter te faciliteren.
 4. De Week van de Diëtist met als thema ‘3,2,1….Ready, set, food, Voeding en sport, the perfect match!?’ vindt plaats van 14 tot 20 maart 2022. De Week van de Diëtist is en blijft ons visitekaartje! Het is een prachtig initiatief om ons beroep in de kijker te zetten.
 5. De lentestudiedag op 7 mei heeft als thema ‘Diabetes’ en de herfststudiedag op 24 november betreft ‘Overgewicht’.
 6. Diverse webinars
 • ‘kwaliteitswet (per 1-1-2021) voor de diëtist’ d.d. 11-1-2022,
 • De gewijzigde BTW wetgeving, wat betekent dit voor de diëtist? d.d. 17-1-2022
 • 2 webinars met oproep tot deelname aan diëtistennetwerken en zorgraden en de verder uitwerking van de Eerstelijnszorg d.d. 18-1-2022 en 8-3-2022.
 • ‘Parenterale Voeding’ in 2 delen d.d. 20-1-2022 en 25-1-2022
 • ‘Voeding en Sport’ in verband met het thema van de Week van de Diëtist 24-2-2022
 • ‘Begeleiding bij Eetstoornissen’ een praktische webinar voor diëtisten 29-3-2022
 • webinar voor diëtisten die starten met een zelfstandige praktijk in augustus/september

Meer over onze plannen lees je in het beleidsplan 2022 via de website bij de publicaties ledengedeelte.

 

Conclusie?  Samen zijn we sterk en bereiken we méér.  We hebben elkaar nodig!

Heb je suggesties of vragen, neem dan contact op met de VBVD (info@vbvd.be) op 02 380 80 98. 

Word je lid, dan bouwen we samen verder aan een succesvolle toekomst voor elke diëtist.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur en het VBVD-team