Overzichtsartikel: Orthorexia in de diëtistenpraktijkSilke Jacobs, Ellen Moens, Tiffany Naets, An-Sofie Pinket, Nina Van Den Broecke, Nena Van Hemelryck, Liselotte Van Hevele| Gezonde voeding is big business. Via (sociale) media komen voedingstrends, adviezen en stromingen op ons af. Het maken van voedingskeuzes is daardoor een complexe activiteit geworden. De meerderheid van de mensen slaagt er in om hier op een correcte manier mee om te gaan. Er is echter een groep mensen die deze gezondheidsinstructies te strikt opvolgt en een obsessieve drang om alleen ‘gezonde’ en ‘pure’ voeding te eten ontwikkelt. Het was Bratman die in 1997 dit fenomeen als eerste omschreef onder de naam orthorexia nervosa. In dit artikel wordt dieper ingegaan op wat ON is, mogelijke risicofactoren en gevolgen. Tevens worden de eerste resultaten van het onderzoeksproject ‘Als gezond eten ongezond wordt’ uitgevoerd binnen de opleiding Voedings- en Dieetkunde – Odisee voorgesteld.