Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Zelfstandigen

Voor meer info contacteer de Voorzitter, Kris Gillis via kris.gillis@me.com.
Missie: 

De Commissie "Zelfstandigen" vertegenwoordigt de zelfstandige diëtist zodat deze het beroep goed kan uitoefenen, plezier heeft in het werk en trots is op het vak. De commissie stimuleert en promoot de meerwaarde van de zelfstandige diëtist door het uitwerken en ondersteunen van de randvoorwaarden in de zelfstandige praktijk.

  Visie: 

   

  Doelstellingen: 
  1. Promotie van het beroep
  2. Inzet voor een adequate vergoeding
  3. Een eHealth compatibel elektronisch patiëntendossier (EPD) als basis om op een gebruiksvriendelijke manier gebruik te maken van verschillende eHealthdiensten.

   De werkgroep "eHealth" binnen de Commissie "Zelfstandigen" presenteerde een stand van zaken over het elektronisch patiëntendossier voor de diëtist, compatibel met eHealth, op de VBVD herfststudiedag van 30 november 2017 in Leuven. 
   De leden van de werkgroep zijn Kris Gillis, Wendy De Munter, Sarina Horemans, Rita Stiers, Filip Van Landeghem (voorzitter), Ilse De Jonghe en Astrid Halonen.
   Een verslag vind je in het "Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek 1/2018". 
   De contactpersonen van de voorgestelde softwarefirma's die een eHealth compatibel elektronisch patiëntendossier voor de diëtist aanbieden zijn: Compufit software (Jurrie.Debruyne@cgm.com), Corilus-Careconnect (dieter.lust@corilus.be), Crossuite (steve@crossuite.com) en Nutrilink: info@nutrilink.eu.

  4. Oplijsten van geschikte software voor het EPD van de diëtist.  
  5. Deelname aan de werkgroep "AP6 gegevensdeling" van het RIZIV in het kader van het eHealth gezondheidsplan van M. De Block (samen met UPDLF)
  6. Jaarlijkse D'Info
  7. Bevorderen van de samenwerking tussen de 1ste, 2de en 3de lijn in de gezondheidszorg

  Nieuws

  03-12-2018 Ledennieuws
  Zelfstandige en mama? Als zelfstandige werken na je 65ste? Lees hier meer over de wijzigingen die Maggie De Block op 30 november 2018 aankondigt.
  31-07-2018 Ledennieuws
  Op de VBVD lentestudiedag presenteerde de VBVD Commissie Zelfstandigen een stand van zaken omtrent de impact van het E-health Gezondheidsplan voor de praktijk van de diët