Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Week van de Diëtist

Week van de Diëtist 2020 | De eerste 1000 dagen
Vanaf februari inschrijving mogelijk!
Missie: 

De VBVD organiseert elk jaar de Week van de Diëtist om de waarde van ons beroep in de kijker te zetten. Tijdens de Week van de Diëtist krijgen deelnemende diëtisten de kans om acties op poten te zetten om zichzelf zo meer bekend te maken. Het is een campagne naar (jonge) ouders om hen enerzijds aan te zetten tot een gezondere levensstijl en anderzijds de diëtist bekend te maken als betrouwbare bron voor evidence based advies over voeding voor elke leeftijd en in elke situatie. Ook preventief! 

Vanaf de leeftijd van één jaar baseren we ons op de richtlijnen van het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Daarnaast gebruiken we uiteraard de ‘Voedingsaanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad’ en de richtlijnen van Kind & Gezin.

 

Doelstellingen: 

Tijdens de Diëtistenbeurs: op 15 februari 2020 bij Crowne Plaza Brussels airport te Zaventem is er een prachtig netwerklokaal voorzien om aan multidisciplinair brainstorming te doen voor acties betere zichtbaarheid van de diëtist. Je kan daar materialen ophalen voor de Week van de Diëtist en kennismaken met onze commissies. Er worden kortingen gegeven op boeken rond het thema "de eerste 1000 dagen" en heel veel informatie verzameld op een USB stick in het kader van duurzaamheid. Het wordt een groots evenement. 

Voor leden die niet op de beurs geraken en wel willen meedoen aan de Week van de Diëtist, is er de mogelijkheid om een klein Post pakket aan te vragen met onze USB stick en materialen. De inschrijvingen starten vanaf 5 februari 2020.

Nieuws

12-12-2019
De VBVD organiseert elk jaar de Week van de Diëtist om de waarde van ons beroep in de kijker te zetten.
24-01-2019
Gadgets Week van de Diëtist 2019: VANAF NU VERKRIJGBAAR