Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Week van de Diëtist

Week van de Diëtist 2020 | De eerste 1000 dagen
Missie: 

In 16-22 maart 2020 ging de week van de diëtist door met het thema de eerste 1000 dagen. De grote doelgroep waaronder vrouwen met zwangerschapswens, zwangere vrouwen, zuigelingen en peuters vallen, heeft ook vaak nood aan betrouwbaar voedingsadvies. De diëtist heeft een belangrijke rol in de opvolging van deze doelgroep, vooral preventief.

 

We gaan er geen doekjes om winden. Door de coronacrisis ging de aandacht tijdens de afgelopen editie enkel naar het coronavirus. Zeker begrijpelijk, maar als diëtist wilden we net ons beroep in de kijker zetten.

Vandaar hebben we besloten om uitzonderlijk een 2e keer de “Week van de Diëtist” te organiseren van 5 t.e.m. 11 oktober 2020. Het zou gaan om een herhaling: hetzelfde thema, dezelfde materialen, gewoon een latere datum. Deze datum is in samenspraak met UPDLF geprikt.

 

De VBVD organiseert elk jaar de Week van de Diëtist om de waarde van ons beroep in de kijker te zetten. Tijdens de Week van de Diëtist krijgen deelnemende diëtisten de kans om acties op poten te zetten om zichzelf zo meer bekend te maken. Het is een campagne naar (jonge) ouders om hen enerzijds aan te zetten tot een gezondere levensstijl en anderzijds de diëtist bekend te maken als betrouwbare bron voor evidence based advies over voeding voor elke leeftijd en in elke situatie. Ook preventief! 

Vanaf de leeftijd van één jaar baseren we ons op de richtlijnen van het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Daarnaast gebruiken we uiteraard de ‘Voedingsaanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad’ en de richtlijnen van Kind & Gezin.

 

Doelstellingen: 

Tijdens de Diëtistenbeurs: op 15 februari 2020 bij Crowne Plaza Brussels airport te Zaventem werd er een prachtig netwerklokaal voorzien om aan multidisciplinair brainstorming te doen rond acties om betere zichtbaarheid van de diëtist tijdens deze eerste 1000 dagen te bekomen. Daar kon je materialen ophalen voor de Week van de Diëtist en kennismaken met onze commissies. Er werden kortingen gegeven op boeken rond het thema "de eerste 1000 dagen" en heel veel informatie verzameld op een USB stick in het kader van duurzaamheid. Het was een groots evenement!

Na de beurs werd de brainstorm verder gezet in de FB-groep 1000dagenbrainstormIn deze groep kunnen zowel de personen die aanwezig waren op de beurs als andere vrijwilligers brainstormen over leuke acties rond het thema van Week van de Diëtist. De 3 leukste acties verdienen een plekje in ons tijdschrift, dus vergeet zeker geen lid te worden van deze groep.

Vergeet jouw acties zeker en vast niet te delen op sociale media, aangezien we dit nauwgezet opvolgen.

FB: @VBVDdietisten

IG: @VBVDietisten en via #WvdD en #VBVD

 

De inschrijvingen voor de Week van de Diëtist zijn reeds gesloten. Indien je een klein Post pakket met onze USB stick en materialen hebt aangevraagd, is deze op weg naar jou!

Ook dit jaar stroomden de inschrijvingen voor Week van de Diëtist weer binnen. In onderstaand PDF-bestand kan je de lijst terugvinden van deelnemende diëtisten die zich kenbaar wilden maken op de website. Klik hier.

 

Ben jij op zoek naar een diëtist die onze belangen wilt verdedigen bij de pers? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via onderstaand nummer: We zijn elke werkdag bereikbaar van 9:00 tot 13:00

02 380 80 98

 

Nieuws

12-02-2020 Ledennieuws
Voor leden die niet op de beurs geraken en wel willen meedoen aan de Week van de Diëtist, is er de mogelijkheid om een klein Post pakket aan te vragen met onze USB stick
12-12-2019
De VBVD organiseert elk jaar de Week van de Diëtist om de waarde van ons beroep in de kijker te zetten.