Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Groepsaankoop covid-19 pack materiaal voor niet-leden

Het is niet eenvoudig om alle geschikte materialen aan te kopen om de veilige heropstart van je praktijk te garanderen. Het is momenteel niet duidelijk of en wanneer de overheid deze zal verdelen bij zelfstandige zorgverstrekkers. Vandaar beiden wij de optie om via een groepsaankoop beschermingsmateriaal te bestellen.

We hebben contact gehad met Pharma Base, gevestigd te Genk. Zij voorzien de essentiële beschermingsmiddelen om veilig consultaties te doen en bieden VBVD-leden extra korting tot 25% op maskers en ontsmetting en garanderen een snelle levering indien je bestelt voor 10 mei. Vanaf 4 mei 2020 6% BTW!!

 

Vul onderstaande bestelbon in excel in en stuur de ingevulde versie voor 10 mei per mail aan de contactpersonen bij Pharmaforce:
didier.janssen@pharma-base.be
murielle.de.jonghe@pharmaforce.be  

 

 

20200504_Vbvd_Bestelbon_Niet-leden_Covid-19_Pack.xlsx

Aangeboden producten:

- ontsmettingsmiddelen (meerdere soorten)

- mondmaskers (verschillende types, allen conform)

- nitril handschoenen

Levering gebeurt na betaling van de factuur.

Levering gratis vanaf €150 (excl. BTW)

of gratis af te halen bij hun apothekers

 

 

Curex desinfecterende handgel

Viruweg is een topproduct qua verkoop, wel niet goedkoop. 

 • Handdesinfectiemiddel : ViruWeg (Pharma Base is exclusieve verdeler in België)
  • Product van Dr. Reckeweg
  • Druppelfles van 100ml volgens de WHO formule hand gel (80% ethanol, glycerine, waterstofperoxide). 
 • Dit is een kwaliteitsproduct, farmaceutische kwaliteit. Geen cosmetisch product.
 • Voordeel is dat het uitstekend ontsmet, niet plakt en zuinig is in gebruik. 
 • Dit flesje is ideaal voor in handtas, vest, broekzak, … en momenteel een topper qua verkoop.

Oxiclean en Dettol

 • Is de Oxiclean of Dettol in spray vorm?
  • Dettol : nee
  • Oxyclean : Er zit 80% ethanol in.

Chirurgische maskers

Chirurgische maskers zijn in de eerste plaats bedoeld om patiënten te beschermen tegen besmetting met micro organismenuit de neus of de mond van medisch personeel. 
Een chirurgisch masker is niet ontworpen noch bedoeld om de gebruiker te beschermen. Het spatbestendig masker biedt weerstand tegen spatten maar biedt GEEN bescherming tegen via de lucht overdraagbare bacteriën. 

Maskers FFP2/KN95 3M en FFP2/KN95 met ventiel 3M 

- Het KN95-masker heeft een filterefficiëntie van meer dan 97% voor stof met een deeltjesdiameter van minder dan 5 micrometer.  

- Meerlaags filtersysteem – nanofiltratie – melt blown, non woven. 

- Bescherming tegen stof en neus.

- Soft en flexibel ademend.

- Productiekwaliteitscertificering en kwaliteitscontrole van de bescherming betrouwbaar en veiliger gebruiken. De productie van het ademmasker KN95 gebeurt streng volgens GB2626-2006 (Chinese norm standaard KN95, KP95, KN100, KP100).

- De conformiteitsbeoordelingscertificatie van mondmaskers staat testrapporten toe volgens equivalente internationale normen. - Klassebescherming N95 = Europese FFP2 klasse 

- Het KN95-masker is geschikt voor de meeste mannen en vrouwen, ook als er een bril gedragen wordt.

- Verpakking :  Vacuum verpakt per 5 st in etui tasje 

- goedgekeurd door Mensura and Idewe bij ATP testen. Mensura adviseert om voor de FFP2 maskersMicropore tape (1,70€ excl btw/rolletje) bijkomend te gebruiken ter hoogte van de neus om lekkage te voorkomen. 

- Dit testprotocol is een korte procedure die een snelle beoordeling van maskers toelaat om maskers vrij te geven of af te keuren als FFP2 in functie van de huidige tekorten aan FFP2 maskers in het kader van de COVID-19 crisis.  De ATP geeft een indicatie over de mate waarin het masker geacht mag worden te voldoen aan de EN-149 of gelijklopende buitenlandse normen. Het masker kan afgekeurd worden of vrijgegeven worden al dan niet met bijkomende gebruiksvoorwaarden (zie conclusies testfases)
- De test werd door Mensura Consult met de nodige zorg uitgevoerd conform het door FOD Economie opgestelde ATP protocol.

- Het resultaat blijft indicatief, de omstandigheden waarin de maskers zullen gebruikt worden blijft de verantwoordelijkheid van de gebruiker.  

 

Prevens handgel 100ml