Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

‘ENDietS Student Day’

Samenvatting van de ‘ENDietS Student Day’ op het International Congress of Dietetics (ICD) te Granada in 2016

 

 

De toekomst is nu. Zorg dat je er deel van uitmaakt!

Korte uitleg over ENDietS : The European Network of Dietetic Students (ENDietS) is een netwerk dat zowel gecreëerd werd als geleid wordt door studenten voedings- en dieetkunde van over heel Europa. ENDietS is internationaal gericht en maakt deel uit van the European Federation of the Associations of Dietitians (EFAD). EFAD vertegenwoordigt de belangen van alle Europese diëtisten en promoot de ontwikkeling van het diëtistische beroep. Het is onze missie om een platform te voorzien waar studenten voedings- en dieetkunde (en gerelateerde studiegebieden) elkaar kunnen ontmoeten, zich kunnen verenigen en elkaar kunnen versterken. Binnenin het netwerk vinden wij het belangrijk om zowel ervaring als kennis te delen. Daarenboven willen we ook aan de studenten de kans geven om nieuwe vriendschappen op te bouwen en te leren over verschillende culturen en de invloeden hiervan op het gebied van voeding.

Om die redenen coördineren wij volgende zaken:

  • We organiseren activiteiten rond levenslang leren, wij houden minstens één keer per maand een Webinar, gegeven door professionelen op het vlak van voeding en/of gezondheid of door studenten uit verschillende landen.
  • We publiceren kookdemonstraties en recepten (traditionele gerechten, vegetarische en veganistische gerechten, gezonde snacks, …).
  • We zoeken alumni die over hun ervaringen omtrent solliciteren willen praten (het zoeken naar een job, het sollicitatiegesprek, het schrijven van een motivatiebrief en CV, …).
  • We moedigen onze studenten aan om kritische reviews te schrijven over voedings- en/of gezondheidsgerelateerde boeken, films, artikels, … en dit te delen met andere studenten om zo hun kennis te vergroten.
  • We delen het laatste nieuws en allerlei interessante feiten omtrent voeding en diëtetiek op onze sociale media.
  • We moedigen onze studenten aan om informatie en tips te delen in onze Facebookgroep.
  • We organiseren een ‘ENDietS Student Day’ op het jaarlijkse EFAD-congres.

Studenten van vandaag, diëtisten van morgen

De tweede ‘ENDietS Student Day’ werd samen met het ICD in Granada georganiseerd, op 6 September 2016. Het programma van ...lees verder in de pdf  ENDietS_verslag_over_ICD_en_EFADcongres.pdfENDietS_verslag_over_ICD_en_EFADcongres.pdf