Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Ons beroep

Ons beroep

Een diëtist werkt met gezonde en zieke personen. Aan een gezond persoon geeft de diëtist advies om de gezonde levensstijl te behouden. Hiervoor is geen medisch voorschrift nodig. Als een diëtist een patiënt behandelt, vertaalt deze het medisch voorschrift naar voedingsmiddelen. Meer info vind je bij de FAQ.
Jij wil van voeding je beroep maken en op basis van wetenschappelijk onderbouwde methodes zorgvragers helpen, een bedrijfsrestaurant runnen, voeding op punt stellen in een zorginstelling en gezonde voeding promoten? Kortom: jij wil overal waar over voeding wordt gesproken je professionele stem laten horen?
In 2009 werd door de SERV en de VBVD een werkgroep samengesteld die zich boog over de inhoud van het beroepscompetentieprofiel.
Diëtisten zijn opgeleid om mensen op maat voedings- en leefstijladvies te kunnen geven en te coachen, voor diverse leeftijdsgroepen en bij diverse ziekten. Zij helpen een antwoord te geven aan mensen die niet meer weten wat ze moeten eten om gezonder te leven.