Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Wij stellen je met trots onze beursstanden voor!

Op 7 oktober vindt onze diëtistenbeurs plaats. Om je bezoek al een beetje te kunnen voorbereiden, vertellen wij je graag wie er allemaal aanwezig zal zijn. Ontdek de meer dan 35 standen hier!

Een beurs zou geen beurs zijn zonder beursstanden. Om je al warm te maken voor 7 oktober, laten we je hier kort kennismaken met de meer dan 35 beursstanden. Wil je meer weten? Breng ze dan zeker een bezoekje tijdens de beurs!

 

 

Science for Health, de wetenschappelijke afdeling van Yakult, is hét kenniscentrum op gebied van probiotica, darmgezondheid en darmmicrobiota. Ze informeert gezondheidsprofessionals over de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Wie een vraag over darmgezondheid heeft, kan terecht bij de diëtisten en de wetenschappelijke afdeling van Yakult. Hun website scienceforhealth.be, is niet enkel een bron aan wetenschappelijke informatie en handige tools voor de gezondheidsprofessional en de patiënten maar je vindt er ook  info over hun interessante webinars en seminaries.
Heb je vragen? Yakult staat je graag te woord op onze beurs! 

 

 

Meten is weten, of zoals de slogan van InBody ons vertelt: ‘See what you’re made off’. Met hun geavanceerde weegschalen vertelt Inbody ons veel meer dan enkel het gewicht. Inbody geeft ons een duidelijk beeld van de lichaamssamenstelling, precies wat we als diëtist nodig hebben! Ga langs bij hun stand en ontdek alle functionaliteiten van hun machines én wie weet krijg je wel een beeld van je eigen lichaamssamenstelling!

 

 

Nestlé staat bij de diëtist bekend voor hun medische voeding. Zo hebben ze een heel gamma aan producten die de gezondheid stimuleren, behouden en verbeteren tijdens de levensloop. Van sondevoeding tot bijvoeding, vezelrijk of vezelarm, van zuigelingen tot ouderen, … Bovendien deelt Nestlé HealthScience hun expertise op verschillende domeinen met de diëtist. Kortom, ga op 7 oktober langs op hun stand en kom meer te weten over verschillende thema’s die relevant zijn voor de diëtist en krijg info over de meest geschikte producten bij elke aandoening.

 

 

 

FrieslandCampina is ons allen welbekend, maar weet jij ook wat het FrieslandCampina Institute doet? FrieslandCampina Institute biedt voedings-, gezondheids- en medische professionals wetenschappelijke informatie over zuivel, voeding en gezondheid. Hun website werd onlangs vernieuwd en bevat een grote bron aan nuttige materialen voor de diëtist. Benieuwd naar wat jij kunt bijleren van hen? Bezoek hun stand en ga met een hoofd vol nieuwe kennis naar huis!

 

 

Of het nu gaat om suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, eiwitrijk of om een aangepaste consistentie bij slikstoornissen, Revogan heeft met een keuze uit meer dan 1500 producten iets dat past bij elke patiënt. En dat is niet alles, want ook voor gezonde producten zoals confituren, honing en compotes kun je bij hun terecht. Op hun website posten ze regelmatig zeer interessante artikels over verscheidene gezondheidsthema’s, met steeds een focus op voeding. Wat kan Revogan voor jou en je patiënten/cliënten betekenen? Daar geven ze je graag antwoord op tijdens onze beurs!

 

 

Omgaan met intoleranties is niet altijd even gemakkelijk, dat vond ook Remko Hiemstra, de oprichter van Intoleran, die zelf gevoelig is voor lactose. Intoleran ontwikkelt supplementen die eenvoudig te gebruiken zijn en bovendien enkel noodzakelijke ingrediënten bevatten. De tabletten, capsules en druppels ondersteunen het lichaamseigen enzymsysteem. Intussen bestaat het gamma uit verschillende producten zoals lactase, fructase, fibractase, … Meer uitleg over de producten en het snelgroeiende bedrijf bekom je aan de stand van Intoleran.

 

 

 

WholeFiber is 100% natuurlijk, verbetert de stoelgang en zorgt voor een gezonde darmflora. Het is gedroogde witlofwortel, wat van nature rijk is aan prebiotische vezels. WholeFiber is knapperig en makkelijk te verwerken in recepten. We willen je er graag alles over vertellen, maar laten dat over aan het team van WholeFiber, want zij weten je als geen ander warm te maken voor een heerlijk verrijkte smoothie, ontbijt, salade, spread, …

 

 

 

Een diëtist is opgeleid om cliënten en patiënten wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies te geven. Maar hoe blijven we up-to-date? Waar vinden we correcte wetenschappelijke informatie? Daar vertelt Cebam Digital Library for Health je graag meer over! Even een reminder: onze leden hebben gratis toegang tot alle wetenschappelijke informatie op hun website! Na onze beurs kun je je dus nooit meer verstoppen achter het feit dat jij niet wist waar je evidence-based informatie kon vinden ;).

 

 

Op zoek naar 100% keto-vriendelijke producten die geen afbreuk doen aan de smaak? Dan moet je zeker bij OKONO passeren. OKONO wil iedereen met een keto levensstijl ondersteunen en ontwikkelde producten met de juiste voedingswaarden: gezonde vetten, weinig koolhydraten en weinig suiker. De producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en vrij van verborgen toegevoegde suikers, kunstmatige zoetstoffen en additieven. Hun assortiment bestaat uit Keto Bar, Chocolade, granola, MCT Pure Olie, broodmix en smeerpasta’s. Meer weten? Bestook ze met al jouw vragen op onze beurs! 

 

Ze zeggen wel eens ‘happy wife, happy life’. Wel, wij zeggen liever ‘Happy Website, happy goed-gevulde-praktijk!’ Oké het rijmt wat minder, maar is daarom niet van minder belang. Heb jij je website al eens onder de loep laten nemen? Happy Website doet dit graag voor jou. Het wijst je op de gebreken en wil je ondersteunen in het oplossen ervan. Bezoek de stand of volg hun presentatie en geraak helemaal geboeid door de online wereld van de diëtist!

 

 

Met een slogan als ‘Slimme software voor de slimme zorgverleners’ voelen we ons als diëtist natuurlijk meteen aangesproken. Maak kennis met Corilus, hun CareConnect is de nieuwste generatie software voor moderne zorgprofessionals en met een aangepast pakket voor elke zorgverlener. Ze verbinden zorgverleners, zodat die vlot en veilig kunnnen samenwerken aan hetzelfde dossier. Met CareConnect Essential worden ook de diëtisten en andere paramedici betrokken in de allesomvattende zorgbenadering en digitale aanpak. Waarom zou je voor CareConnect Essential kiezen? Wel, dat kom je te weten op onze beurs!

 

 

Lilalou is ontstaan toen Evelien, moeder van twee kinderen op zoek was naar lekkere en verantwoord gezonde koeken om mee te geven naar school. In samenspraak met een productontwikkelaar, de UGent en een kinderarts besliste ze om zelf nutritioneel betere koekjes voor haar kinderen te ontwikkelen. Ontdek het hele verhaal van Evelien op onze beurs en maak kennis met deze pure, heerlijke koekjes!

 

 

Oranka is als internationaal leverancier toonaangevend op het gebied van vruchtensappen in combinatie met uitschenksystemen. Met meer dan 35 jaar ervaring weten ze als geen ander wat voor de klanten belangrijk is. Wist je bovendien dat ze ook oog hebben voor de zorgsector? Met het Oranka Zorgconcept proberen ze bij te dragen aan de toename van vocht- en vitaminegehalte van bewoners van zorginstellingen. Daarnaast hebben ze ook eiwit verrijkte sappen. Ze vertellen je er graag alles over tijdens de beurs.

 

 

Het Vlaams Instituut Gezond Leven wil iedereen op een toegankelijke manier helpen om gezond te leven en voorziet daarvoor onderbouwd advies, concrete tips en kant-en-klare projecten. Er wordt gewerkt rond verschillende thema’s en in verschillende settings. Zo buigt het Vlaams Instituut Gezond Leven zich ook over het thema voeding, maar er is nog veel meer. Tijdens onze beurs maakt het Vlaams Instituut Gezond Leven je graag wegwijs doorheen al hun relevante projecten voor de diëtist.

 

‘70% van je goed gevoel hormoon wordt gemaakt in je darmen, dus als je je ‘guts’ verzorgt, heb je de ‘guts’ om dingen aan te pakken in je leven!’ klinkt de levensles die we meekrijgen van Go Guts. Deze Belgische start-up zorgt voor heerlijke granola’s en gefermenteerde groenten met één belangrijke gemeenschappelijke deler, namelijk een grote variëteit aan vezels. We kunnen je hier alles vertellen over darmflora en de voordelen van (gefermenteerde) vezels, maar laten dat graag op 7 oktober aan hen over!

 

 

 

Al meer dan 35 jaar is Pietercil de distributeur van Canderel in België. In december 2011 kwamen daar ook Stevia* producten bij onder de merknaam Pure Via. Op onze beurs laten we ze je graag meer vertellen over deze twee bekende zoetstoffen. Laat je verleiden tot een uitleg over hun zoetkracht en leer alles over welk product het meest geschikt is voor welke toepassing.

 

 

Te vinden in menig Vlaamse koelkast: de melkproducten van Danone en/of de plantaardige varianten van Alpro. Op onze studiedagen zijn ze een vaste waarde en zorgen ze voor een heerlijk tussendoortje. Ook op onze beurs konden ze dus niet ontbreken. Wat kunnen Danone en Alpro betekenen voor de diëtist? Ontdek het op onze beurs!

 

 

 

Gefermenteerde groenten, rijk aan melkzuurbacteriën, gebruik jij het al in je keuken? De zusjes Klejman zijn helemaal verkocht en maken ook jou in de kortste tijd fan van gefermenteerde producten, die bovendien ideaal zijn voor je natuurlijke weerstand. De gefermenteerde rauwe groenten smaken krokant, zurig en fris tegelijk en zitten boordevol gezonde melkzuurbacteriën die een boost zijn voor je darmmicrobioom. Maak kennis met Marta en Joanna, zussen, diëtisten.. en fermenista’s, tijdens onze beurs en geraak geïnspireerd door hun verhaal!

Bioamoles is een Vlaams bedrijf dat staat voor het ontwikkelen en commercialiseren van natuurlijke en kwalitatief hoogstaande voedingssupplementen. De ontwikkeling van deze doeltreffende en vernieuwende producten, met enkel noodzakelijke ingrediënten, gebeurt in samenspraak met artsen en apothekers. Daarnaast ondersteunt Bioamoles de lokale economie door te kiezen voor lokale bedrijven voor productie, verpakking en verdeling van haar gamma. Ontdek alles over de supplementen van bioamoles op onze beurs!

 

Heb jij al gehoord van de drinkbouillons van Brothway? Ze worden op de échta, artisinale wijze gemaakt zonder smaakversterkers of bewaarmiddelen, waarbij verse kruiden en groenten (100% bio) en vers vlees & beenderen (ook 100% bio) de hoofdrol spelen. Hoe wordt de bouillon bereid? Wanneer drink je hem best? Wat zijn de voordelen en binnen welke diëten past het? Daar geven de medewerkers van Brothway maar al te graag antwoord op tijdens onze beurs.Heb jij al gehoord van de drinkbouillons van Brothway? Ze worden op de échta, artisinale wijze gemaakt zonder smaakversterkers of bewaarmiddelen, waarbij verse kruiden en groenten (100% bio) en vers vlees & beenderen (ook 100% bio) de hoofdrol spelen. Hoe wordt de bouillon bereid? Wanneer drink je hem best? Wat zijn de voordelen en binnen welke diëten past het? Daar geven de medewerkers van Brothway maar al te graag antwoord op tijdens onze beurs.

 

 

 

‘Tuin, Dier, Bakplezier!’ We zijn er zeker van dat ook jij deze oude slogan met een bepaalde, welgekende intonatie leest. Tijdens de beurs focust Aveve – niet geheel onverwachts – op het onderdeel ‘Bakplezier’. Ken jij hun glutenvrije broodmixen al? Of de glutenvrije bakmix voor pizza’s, brownies, pannenkoeken …? Wij beginnen spontaan te watertanden en zijn er zeker van dat jij dat ook zal doen op 7 oktober!

 

Onze partner Gezond Sporten is hét aanspreekpunt in Vlaanderen als het op, zoals hun naam zegt, gezond sporten aankomt. Ze geloven in een duurzame en gezonde sportparticipatie via een wetenschappelijk onderbouwde omkadering, waardoor mensen levenslang, zonder blessures en met veel genot aan sport doen. Wat dan weer zowel de fysieke als mentale gezondheid ten goede komt! Ben jij sportdiëtist? Laat jouw gegevens dan, als expert in het vak, op hun website plaatsen! Wat doen ze verder nog voor de diëtist? Ze organiseren webinars en andere events om jouw kennis over sport en voeding op pijl te houden, maar er is meer en dat vertellen ze je graag op 7 oktober!

 

Geboeid door voedingsallergieën, intolerantie, coeliakie, fodmap en alles wat daarbij komt kijken? Bezoek dan op 7 oktober zeker de stand van AllergieDiëtisten.com. Op hun website vind je een hele hoop informatie die gebaseerd is op recente wetenschappelijke literatuur en praktijkervaring. Verder organiseren ze opleidingen voor de diëtist en hebben ze een mooi aanbod aan nuttige materialen op hun webshop. Het hele verhaal vertellen ze je graag op de beurs!

 

Eetexpert is het Vlaams kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen. Hierbij zorgt Eetexpert voor de brug tussen wetenschappelijk onderzoek en praktijk. Via een focus op preventie van eet- en gewichtsproblemen en versterking van de zorg voor mensen met eet- en gewichtsproblemen wil Eetexpert de fysieke en psychosociale gezondheid van de Vlaming verbeteren. Eetexpert ondersteunt o.a. de diëtist met wetenschappelijk onderbouwde materialen, rekening houdende met internationale richtlijnen, die uitgewerkt worden in samenwerking met de praktijkvloer. Eetexpert werkt inhoudsgestuurd en vertegenwoordigt geen enkele specifieke belangengroep. Ontdek Eetexpert en hun relevante materialen op de beurs.

 

Baxter is een innovatief bedrijf dat al meer dan 85 jaar samen levens redt en verlengt. Hun hele geschiedenis kunnen we je hier niet voorstellen, daarvoor verwijzen we je door naar hun stand. Wel vertellen we je graag dat ze een belangrijke sleutel zijn in de voedingszorg, meer bepaald in parenterale voeding zijn ze expert. Dit toonaangevende bedrijf op gebied van voeding met innovatieve en toegankelijke producten en diensten voor de patiënt verdiend een plaats op onze beurs.  

 

 

Wie glutenvrij zegt, zegt Schär. Al meer dan 100 jaar zetten ze zich in om niet alleen glutenvrije producten te maken, maar dit ook te doen met de beste granen om tegemoet te komen aan ieders unieke smaak en behoefte. De waarden die ze dan ook hoog in het vaandel dragen zijn kwaliteit, passie, nabijheid, creativiteit en integratie. Ontdek hun producten en hun verhaal op onze beurs.

 

Nubel vzw beheert in haar databank belangrijke en wetenschappelijke voedingsinformatie over voedingsmiddelen op de Belgische markt. Ze kan gebruikt worden door de overheid, de medische en paramedische wereld, voedingsbedrijven, leerkrachten die actief zijn op het vlak van evenwichtige voeding en consumenten die gezond willen eten en leven, om voedingsgewoonten op maat te ontwikkelen. In 2022 publiceerde Nubel de 7e editie van de voedingsmiddelentabel. Deze bevat 1.544 voedingsmiddelen gerangschikt per voedingsgroep. Tijdens de beurs ontdek je bij hen alles over deze superhandige voedingsmiddelentabel!

 

 

Equilibre3 streeft naar een gezond verschil voor elke persoon met overgewicht 
dankzij het samenwerken met uitsluitend diëtisten, de inzet van (h)eerlijke vervangmaaltijden
als tijdelijk hulpmiddel en wetenschappelijk gevalideerde BIVA-lichaamsanalyses als
leidraad voor het bepalen en evalueren van het EQ3 traject.
Sinds 2009 een 100% Belgisch bedrijf voor en door diëtisten.
 

NICE, kort voor Nutrition Information Center, biedt voedingsvoorlichters wetenschappelijk onderbouwde informatie over de voedings- en de gezondheidsaspecten van de producten van onze land- en tuinbouw en visserij – belangrijke basisingrediënten van een gezonde voeding - en geeft duiding bij actuele trends en inzichten rond voeding en gezondheid. Hiervoor werkt NICE nauw samen met diverse voedingsexperten en bouwt aan een community waar zij elkaar ook kunnen vinden, inspireren en connecteren.  Aansluitend bij de theorie ontwikkelt NICE tevens praktische materialen die voedingsvoorlichters kunnen gebruiken om consumenten te helpen om gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken op basis van producten van bij ons. NICE kijkt ernaar uit om u op de beurs te ontmoeten.

Remedus werd in 2002 opgericht met als doel om gespecialiseerde behandelingen of complexe zorg op een kwaliteitsvolle manier thuis te laten plaatsvinden. Om dat te realiseren, voorziet Remedus ondersteunende maatregelen voor de patiënt en voor het team van zorgverstrekkers. De patiënt krijgt thuis de medische hulpmiddelen of technologie en we leveren aanverwante diensten zoals educatie en een helpdesk die 24/7 bereikbaar is. Zo kan de patiënt de voorgeschreven behandeling zo goed mogelijk in eigen handen houden en geniet hij van de hoogst haalbare levenskwaliteit. Ontdek Remedus op onze diëtistenbeurs.

 

Van de allereerste voeding voor baby’s tot geavanceerde sonde- en drinkvoedingen voor mensen met ernstige aandoeningen; aan alle voeding die Nutricia produceert ligt uitgebreid wetenschappelijk onderzoek ten grondslag. Met behulp van talloze zorgprofessionals en vooraanstaande wetenschappers, en door samenwerking met universiteiten en ziekenhuizen, is Nutricia in staat innovatieve producten te ontwikkelen die voor veel mensen echt een verschil maken. Ontdek hun verhaal en hun producten op onze beurs.

 

Pharma Nord is één van Europa's leidende fabrikanten van voedingssupplementen en kruidenpreparaten. Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie. De onderzoeksdatabase van Pharma Nord bevat meer dan 8.000 wetenschappelijke studies – inclusief een groot aantal onderzoeken die met eigen preparaten zijn uitgevoerd. De database is de hoeksteen van de productontwikkeling. Ontdek hun producten op onze beurs.

 

MediPortal heeft zich als doel gesteld om innovatieve en gebruiksvriendelijke software aan te bieden voor een meer efficiënte gezondheidszorg. Daarbij is er een sterke focus op het verbeteren van de communicatie tussen zorgverleners onderling en het verder optimaliseren van de communicatie tussen zorgverleners en andere zorgactoren in het gezondheidslandschap. MediPortal is klantgericht, innovatief en intuitief. Hoe ze deze waarden elke dag weer nastreven, kom je te weten op de beurs.

 

GLNP is een Nederlands bedrijf (2008), gevestigd te Naarden, dat zich richt op de ontwikkeling en verkoop van wetenschappelijk onderbouwde, “Voeding voor medisch gebruik” en van Bio-elektrische impedantie meetapparatuur ter beoordeling van de voedings-/hydratietoestand van het lichaam en de metabole cel conditie. Deze producten zijn bestemd voor patiënten in de thuissituatie en in het ziekenhuis, om te worden gebruikt op advies van Diëtist en/of Arts. Ze vertellen je op de beurs graag hoe jij de producten optimaal kunt gebruiken bij jouw patiënten/cliënten.

 

Elke 17 minuten krijgt in Vlaanderen iemand de diagnose diabetes. 1 op 3 personen heeft diabetes en weet het zelfs niet. Vandaag treft diabetes 1 op 10 Belgen. In 2040 zal dat 1 op 8 zijn.
Daarom informeert, connecteert en mobiliseert de Diabetes Liga iedereen die met diabetes geconfronteerd wordt. Samen met personen met diabetes, hun omgeving, de zorgverleners, onze leden, onze vrijwilligers … streven we, als onafhankelijke organisatie, naar een kwaliteitsvol leven voor mensen met diabetes.