Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Update 'Voedingsaanbevelingen voor België - Partim1: vitaminen en spoorelementen'

De HGR is onder meer verantwoordelijk voor de realisatie en het uitbrengen van de “Voedingsaanbevelingen voor België “, een referentiewerk dat in het domein van de voeding sterk gewaardeerd wordt. Recent verscheen een eerste deel van de zesde uitgave (2015-2016) omtrent vitamines en sporenelementen.

De HGR is ondermeer verantwoordelijk voor de realisatie en het uitbrengen van de “Voedingsaanbevelingen voor België “, een referentiewerk dat in het domein van de voeding sterk gewaardeerd wordt. Een eerste deel van de zesde uitgave (2015-2016) van deze voedingsaanbevelingen omtrent vitamines en sporenelementen is recent verschenen en is eenvoudig beschikbaar via de website van de HGR (link: Voedingsaanbelingen voor België - Partim1: vitaminen en sporenelementen).

In de komende maanden (april-mei 2016) zal het tweede deel beschikbaar komen voor specialisten en het publiek. Dit omvat in het bijzonder actuele aanbevelingen met betrekking tot het verbruik van energie, eiwitten, vetten, koolhydraten, water, alcohol en macromineralen.

Na bespreking gedurende meerdere maanden zal binnenkort een nieuw project concreet worden opgestart. In analogie met wat andere Gezondheidsraden hebben uitgebracht heeft de HGR een omvangrijk project opgestart dat een aanvulling zal zijn voor de Voedingsaanbevelingen voor België ; in deze laatste wordt vooral de nadruk gelegd op voedingsstoffen; in het nieuwe project zal dit worden omgezet in voedingsaanbevelingen met de nadruk op voedingsmiddelen en voedingspatronen (ook ‘Food Based Dietary Guidelines’ - FBDG genoemd).

www.hgr-css.be