Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Sportdiëtisten maken het verschil bij 5 Belgische winnaars op de Olympische spelen 2016

Onze Belgische medaille winnaars op de Olymische spelen hebben één ding gemeen: ze worden allemaal begeleid door een diëtist!

Bij het uitreiken van de medailles aan 3 van onze Belgische winnaars: wielrenster Jolien D’hoore (brons in het Omnium), wielrenner Greg Van Avermaet (goud bij wielrennen op de weg) en zevenkampster Nafi Thiam (goud zevenkamp) werd vermeld dat er 1 overeenkomst was tussen hen: de begeleiding door dezelfde diëtiste: Stephanie Scheirlynck!

Maar ook de zilveren medaillewinnaars Pieter Timmers (100 m vrije slag) en De Red Lions (hockey) werden door sportdiëtisten  Inge De Ridder respectievelijk Raf Van Dyck begeleid.

We willen Stephanie, Inge en Raf  dan ook namens de VBVD van harte feliciteren met het behaalde succes van deze 5 olympische medaille winnaars.
We zijn er zeker van dat dit mooie resultaat effect zal hebben op het plaats van de sportdiëtist binnen de topsport.
Wat een prachtig resultaat voor al jullie werk!

In het september-oktober nummer van het tijdschrift Voeding en Diëtetiek verschijnt een interview met Stephanie! 

Wij ontvingen onderstaande brief van Inge. Een uitstekend initiatief om de sportdiëtist op de kaart te zetten. https://www.facebook.com/notes/di%C3%ABtistenpraktijk-de-ridder/wat-hebben-onze-belgische-medaillewinnaars-gemeen-met-ons-belgische-nationaal-vo/1244890092190064?notif_t=like&notif_id=1471639216312934