Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Smaakpupil een app voor mensen met smaakverlies

Smaakpupil is een tool/app die mensen met smaakverlies helpt weer te genieten van eten met behulp van smaaksturing. Door te spelen met geur, structuur, prikkeling, mondgevoel, bereidingswijze en uiteraard de vijf basissmaken, kan smaakverlies beperkt of gecompenseerd worden.

Wij, team Smaakpupil, willen jullie kennis laten maken met Smaakpupil. Dit is een tool die mensen met smaakverlies helpt weer te genieten van eten. Met Smaakpupil willen wij mensen met smaakverlies helpen op het moment dat het ertoe doet: tijdens de maaltijd. Dat doet Smaakpupil met behulp van smaaksturing. Door te spelen met geur, structuur, prikkeling, mondgevoel, bereidingswijze en uiteraard de vijf basissmaken, kan smaakverlies beperkt of gecompenseerd worden. Voor kwetsbare mensen is genoeg eten uiteraard belangrijk om aan te sterken of te herstellen.

Met Smaakpupil geef je jouw cliënten een eenvoudig hulpmiddel waarmee ze thuis aan de slag kunnen met smaaksturing.
Gebruikers betalen 19 euro voor één jaar gebruik, zij krijgen dan toegang tot de gehele tool, er zijn dus geen uitbreidingsmogelijkheden en extra kosten. De tool is te bereiken via www.smaakpupil.app, zodat je Smaakpupil op iedere PC, telefoon of tablet kunt openen. 

Wil jij ook Smaakpupil aanbieden in je praktijk? Lees dan verder op onze website https://smaakpupil.nl/smaakpupil-in-je-praktijk/. Op deze pagina kunt u zich ook aanmelden om kosteloos een informatiepakket te ontvangen. Dit pakket bevat de volgende producten waarmee u Smaakpupil kunt introduceren bij cliënten:

  • Balie display: Om de flyers in te zetten op een zichtbare plek.
  • Folders: Om in de balie display te zetten en mee te geven aan cliënten die binnen de doelgroep van Smaakpupil vallen; mensen met geur- en/of smaakverlies.
  • Visitekaartjes: Om mee te geven aan cliënten, ook door andere professionals dan de diëtist.
  • Posters: Om op te hangen op een zichtbare plek, bijvoorbeeld in de wachtruimte.
  • Ansichtkaarten: Om op te sturen of te geven aan cliënten die het verdienen.
  • Smaakpupil pennen: Om mee te schrijven, ze schrijven heerlijk 

Wij hopen u zo genoeg geïnformeerd te hebben, zodat wij samen zoveel mogelijk cliënten kunnen begeleiden naar een smaakvollere toekomst. Met vragen en opmerkingen kunt u altijd mailen naar info@smaakpupil.app

Met smaakvolle groet,
Team Smaakpupil