Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Persbericht : Week van de Diëtist 2021

Ondervoeding, zwaar onderschat.

Van 15-21 maart 2021 zetten wij als diëtisten in het hele land de kennis en de veelzijdigheid van het beroep in de kijker. Daarbij is het de bedoeling om de drempel voor de patiënt/cliënt naar een erkend diëtist weg te nemen. Onze kennis, coachingsvaardigheden en persoonlijke begeleiding, bij het geven van evidence based voedings- en leefstijl advies, zijn slechts enkele troeven waarmee we ons als erkend diëtist onderscheiden. De patiënten/cliënten kunnen rekenen op gedegen, eerlijk en betrouwbaar advies.

Deze campagne is bedoeld om te wijzen op het breed voorkomen van ondervoeding/malnutritie en de gevolgen, het belang van opsporen en het behandelen ervan. Het streven naar een optimale voedingstoestand is een belangrijk onderdeel van de behandeling en herstel bij ziekte, maar ook voor het behoud van een goede gezondheid. De COVID-19 pandemie maakte schrijnend duidelijk dat ondervoeding en malnutritie belangrijke risicofactoren zijn voor een ernstiger verloop van de ziekte en een hoger risico op vertraagd herstel en overlijden.

Tijdens de WvdD willen we tevens duidelijk maken dat de diëtist opgeleid is om betrouwbaar advies te geven over voeding en een gezonde, haalbare, aangepaste leefstijl. En dat voor elke leeftijd en in elke situatie. 

Wij willen graag het beroep van de “diëtist” in de spotlight zetten: de veelzijdigheid, de kennis, de persoonlijke begeleiding, de vertaling van wetenschappelijke en evidence based richtlijnen naar het publiek via consultaties, workshops, voordrachten, en dit in diverse settings: ziekenhuis, bedrijf, school, privépraktijk, groepspraktijk, verenigingen. 
 

Meer info vind je hier.

Heb je bijkomende vragen: stuur ons een mail naar: info@vbvd.be.

 

Ben je op zoek naar meer info over de geplande acties of over het thema? Contacteer dan één van deze deelnemende diëtisten.

visual Week van de Diëtist 2021

Visual: Ondervoeding, zwaar onderschat.

Bekijk hier ons persbericht: