Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Herstsymposium - Fodmaps en gluten: noodzaak, uitdaging of hype?

De VBVD nodigt je graag uit op het herfstsymposium met als thema ‘FODMAPS EN GLUTEN: noodzaak, uitdaging of Hype?' op donderdag 1 december in de Koninklijke Bibliotheek van België te Brussel.

Verschillende hot topics zullen uitgediept worden.
Prikkelbare darmsyndroom of PDS is een veel voorkomende darmaandoening in de Westerse wereld. 
Ongeveer 15% van de bevolking heeft hier last van. Het laag FODMAP dieet kan ingeschakeld worden bij de behandeling van PDS.
Coeliakie, ook wel glutengevoelige enteropathie of glutenintolerantie genoemd, is een complexe aandoening, te wijten aan een permanent onvermogen gluten uit de voeding te verdragen. Naar schatting zou 1 op 100 à 200 mensen aan coeliakie lijden.
Wat zijn gluten, wat is glutenintolerantie en glutensensiviteit?  Door de hypes en de media zijn er inmiddels behoorlijk wat mensen die geloven dat ze gevoelig zijn geworden voor gluten. ‘Glutenvrij’ is echt een modewoord geworden. Je komt deze term overal tegen en steeds meer mensen eten minder brood en schrappen vaker granen uit hun dagelijkse dieet.
Wat zijn feiten en wat is fictie?

Benieuwd naar het volledige programma? Bekijk het programma hieronder. Of wens je in te schrijven? Dat kan hier!

Aarzel niet! Doen! Tot 15 november geldt een gunstig tarief. Gezien de maximum capaciteit van de zaal kunnen de inschrijvingen beperkt worden in aantal. (max.270)