Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Herbekijk onze webinars

Heb je één van onze webinars of studiedagen gemist en zou je die toch graag bekijken? Dat kan! Lees snel meer op deze pagina.

Doorheen het jaar proberen wij een gevarieerd programma aan webinars en studiedagen te voorzien. Misschien heb je er eentje gemist die je toch graag gevolgd had. Bekijk hieronder welke webinars je nog kan aankopen en hoe het precies werkt.

HOE KOOP IK EEN REEDS GEPASSEERDE WEBINAR NOG AAN?

  1. Klik op de link van de webinar die je graag wilt aankopen
  2. Schrijf je via de link op de pagina van het event in
  3. Doe de nodige betaling aan ons
  4. Van zodra wij de betaling hebben ontvangen, krijg jij de e-mail met de link naar de opname en diapresentatie(s)
  5. Kijk de opname en word weer wat wijzer! 

 

WELKE WEBINARS KUN JE UITGESTELD KIJKEN?

Momenteel hebben wij volgende webinars in ons uitgesteld aanbod:

 

Webinar over BTW-wetgeving. 

Begin 2022 is de nieuwe BTW-wetgeving in voege getreden. BTW-lijn zaakvoerder Jurgen Opreel was de man met kennis ter zake die ons meenam in de complexe wereld van de BTW.

Webinar over de nieuwe kwaliteitswet

Naast het ingaan van de BTW-wetgeving, was ook de kwaliteitswet een nieuwigheid in 2022. Tom Goffin, professor gezondheidsrecht aan de Universiteit van Gent legde ons alle (ver)nieuw(d)e facetten van deze wetgeving uit. 

 

 

 

Tweedelige webinar Parenterale voeding

Een tweedelige masterclass over het gebruik en de toepassing van parenterale voeding. We geven je een uitgebreide theoretische achtergrond en gaan praktijkgericht te werk met casusbesprekingen en een hele hoop praktische tips.

Tweedelige webinar Sondevoeding

Sondevoeding dient na ontslag in het ziekenhuis thuis opgevolgd te worden. Tijdens deze webinar, interessant voor zowel de diëtisten werkende in zorginstellingen als de zelfstandige diëtist, wordt er dieper ingegaan op de beschikbare sondevoedingen en de toepassing ervan in de praktijk.

Webinar Plantaardige eetpatronen: waarom, wat en hoe?

Tijdens deze webinar krijg je de adviezen opgesteld door de Hoge Gezondheidsraad voor verschillende doelgroepen en wordt er onder andere ook dieper ingegaan op de Green Deal Eiwittransitie. 

Webinar Wegwijs in de CDLH

Deze gratis webinar in samenwerking met Cebam, kunnen onze leden gratis bekijken via de link op deze pagina. Nog geen lid? Maak je dan snel lid en geniet van gratis toegang tot de Cebam Digital Library for Health.

Webinar over ICF

De Classification of Functioning, Disability and Health vormt een belangrijk begrip in de gezondheidszorg. Meer en meer wordt het toegepast om de gezondheidstoestand van de patiënt vanuit een holistische visie eenduidig te beschrijven. Via deze webinar maken we je wegwijs doorheen alle onderdelen van het ICF-schema.

Webinar Hoe omgaan met Post-COVID patiënten?

Sinds de volledige terugbetaling van gezondheidszorg aan patiënten met langdurige COVID-19 symptomen is het eens zo belangrijk om als diëtist op de hoogte te zijn over aandachtspunten bij de behandeling van deze patiënten. We bekijken zowel de medische als de psychologische aspecten en gaan uitgebreid in op de voedingsadviezen na COVID-19.