Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Herbekijk onze reeks webinars uit 2020 over de voedingsaanpak bij COVID-19

In oktober organiseren we een webinar rond de voedingsaanpak bij langdurige COVID-19 symptomen. Voorlopig kunnen onze leden de webinars uit 2020 gratis herbekijken. Aan niet leden vragen we 15 euro.

Een dikke twee jaar na de uitbraak van het COVID-19-virus is het onderwerp (jammer genoeg) nog steeds een hot topic. Naar aanleiding van de recent goedgekeurde volledige terugbetaling van de zorgen bij langdurige COVID-19 symptomen, plannen we in oktober dan ook een webinar met de laatste ontwikkelingen op vlak van de voedingsaanpak bij COVID-19. Meer informatie daarover volgt later.

In tussentijd willen we jullie graag de webinars rond de voedingsaanpak bij COVID-19, die we organiseerden in 2020, opnieuw aanbieden. 

Onze leden krijgen via deze link rechtstreeks toegang tot de webinars.
Aan niet-leden vragen we om eerst in te schrijven via deze link. Nadat wij de 15 euro ontvangen hebben, sturen we de link door.

!! Belangrijk is wel om in het achterhoofd te houden dat deze webinars uit 2020 zijn. De kennis rond COVID-19 is in die twee jaar enorm geëvolueerd. We willen jullie een kapstok bieden, maar vragen ook om met de nodige kritische blik naar deze webinars te kijken. 
 

Hieronder vind je de programma's van de drie webinars terug:

DEEL 1

  1. Espen Guidelines (Michaël Sels, diëtist UZ Antwerpen)
  2. Casussen (Joy Demol, diëtiste UZ Brussel)
  3. Voedingstoestand na covid-19 (Sven Van Caneghem, diëtist AZ Maria Middelares Gent)
  4. Q&A

DEEL 2

  1. Praktische toepassingen van medische drinkvoeding (Benedicte Defever, zelfstandige diëtiste, Nutrify)
  2. Covid-19 patiënten inde praktijk, casussen gericht op zelfstandige diëtisten (Sven Van Caneghem, diëtist AZ Maria Middelares Gent)

DEEL 3:

  1. Pathologie COVID-19 en post-IC-syndroom (Prof. Dr. Elisabeth De Waele, UZ Brussel)
  2. De rol van eiwitrijke voeding en beweging bij herstel (Prof. Dr. Ir. Peter Weijs, Amsterdam UMC, Amsterdam University of Applied Sciences)
  3. Beweegtherapie op maat op IC afdeling (Véronique Strobbe, hoofdkinesist AZ Sint-Lucas Brugge)
  4. Nutritioneel beleid bij COVID-19 (Sven Van Caneghem, diëtist AZ Maria Middelares Gent)