Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

HALT2Diabetes

In januari 2019 start in de twee Vlaamse regio’s ‘Menen-Wervik-Wevelgem’ en ‘Mechelen en Heist-Op-Den-Berg’ het innovatieve diabetespreventieproject HALT2Diabetes (www.HALT2Diabetes.be)

In HALT2Diabetes worden personen met een verhoogd risico op type 2 diabetes en cardiovasculaire aandoeningen opgespoord en begeleid naar een gezonde leefstijl om dit risico gericht aan te pakken. Dit project is een initiatief van de Diabetes Liga vzw, loopt in opdracht van de Vlaamse overheid en in nauwe samenwerking met o.a. VBVD, Vlaams Instituut Gezond Leven, Domus Medica en de LMN’s. 

 

Diëtisten zullen een belangrijke rol spelen in de screening van mogelijke risicopersonen en vooral ook de begeleiding van geïdentificeerde risicopersonen naar een gezondere leefstijl.
In het kader van HALT2Diabetes zullen Vlaamse subsidies worden voorzien voor groepssessies “Gezonde Voeding” bij een diëtist.
Geïdentificeerde risicopersonen kunnen hier, op doorverwijzing van de huisarts, gratis aan deelnemen.

De Diabetes Liga is op zoek naar diëtisten die in deze regio’s groepssessies willen begeleiden. Voor meer info aangaande vergoedingen, voorwaarden en praktische organisatie: preventie@diabetes.be