Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Erkenning als dienstverlener voor kmo-portefeuille

In oktober 2019 behaalde VBVD voor haar opleidingen een erkenning als dienstverlener voor kmo-portefeuille . Dit betekent dat zelfstandige diëtisten en kmo's voor onze opleidingen voortaan kunnen genieten van subsidies via het Vlaams Agentschap voor Innoveren & Ondernemen.
Ons nummer als dienstverlener voor KMO-P :  DV 0226780

De Kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt van de Vlaamse overheid voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Sinds september 2019 is VBVD een erkend dienstverlener en komen opleidingen die minstens 100 euro kosten in aanmerking voor deze subsidie. Je kan hiervan gebruik maken voor de VBVD-opleidingen vanaf 2020. Bij het inschrijvingsformulier van opleidingen die in aanmerking komen voor subsidiëring door KMO-portefeuille zal dit duidelijk vermeld staan.

Wie in het Vlaams Gewest een zelfstandige activiteit als diëtist uitoefent kan dus voortaan een deel van deze opleidingskost laten financieren door de Vlaamse overheid. Ondernemingen kunnen hier nagaan of zij in aanmerking komen voor subsidie.

Vanaf december 2019 kan een zelfstandige of kleine onderneming nog 30% steun genieten, een middelgrote onderneming 20% steun.

Meer informatie vind je in onze handleiding kmo-portefeuille.