Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

De week van de diëtist 2022 komt eraan!

De VBVD organiseert elk jaar de Week van de Diëtist om de waarde van ons beroep in de kijker te zetten. Tijdens de Week van de Diëtist krijgen deelnemende diëtisten de kans om acties op poten te zetten om zichzelf zo meer bekend te maken. 14-20 maart 2022 zal de volgende Week van de Diëtist doorgaan met het volgende thema: 3,2,1… Ready, set, food Voeding en sport, the perfect match!?

Als Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten werken wij elk jaar rond een thema om de waarde van ons beroep in de kijker te zetten. In het jaar 2022 werken wij aan het thema: 'voeding en sport'.
In 2022 valt de Week van de Diëtist van 14 tot en met 20 maart. Deze week worden er acties op poten gezet en expertise gedeeld waardoor de rol van de diëtist ook aan het brede publiek wordt duidelijk gemaakt.

 

Dit jaar willen we meer awareness bij het publiek creëren rond het feit dat:

 • voeding en sport/beweging de 2 grote pijlers vormen bij de begeleiding naar een gezonde levensstijl, waarbij de diëtist een cruciale rol speelt
 • het belang om sport en voeding beter op elkaar af te stemmen om de prestatie te bevorderen
 • onze eetgewoonten, en algemene levensstijl, de kwaliteit en snelheid van de revalidatie beïnvloeden.
 • onze eetgewoontes invloed hebben op de mate waarin blessures voorkomen en voorkomen kunnen worden
 • multidisciplinair werken uiters belangrijk blijft

   

  Wil jij de week vande diëtist mee in de kijker plaatsen?
  Deel dan onze materialen, acties, visuals met onderstaande tekst en maak gebruik van onze hashtag #iksportgezonddankzijmijndiëtist

  Tag ons op sociale media:

  Facebook: @VBVDdietisten

  Instagram: @VBVDietisten

  De man met de hamer, spierkrampen, uitdroging, maag- en darmklachten...Zijn dit klachten die jou bekend zijn als je denkt aan sporten? Vind jij het een hele uitdaging om voeding en sporten goed in te plannen? Maak dan kennis met de (sport)diëtist! En leer zo om van sporten te genieten en die lastige kwaaltjes vaarwel te zeggen.