Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Corona-update 19/10/2020

Vandaag gaan er nieuwe coronamaatregelen in die vorige week reeds gedeeld werden. Voor diëtisten verandert er beroepsmatig niets. Veiligheid garanderen voor jezelf en je patiënten blijft uiterst belangrijk.

Vandaag gaan er nieuwe coronamaatregelen in die vorige week reeds gedeeld werden.

Er is een nieuw ministerieel besluit dat je volledig kan nalezen in de bijgevoegde pdf.

Voor diëtisten verandert er beroepsmatig niets. Veiligheid garanderen voor jezelf en je patiënten blijft uiterst belangrijk. Als zorgberoep mag je wel gewoon blijven werken zoals de afgelopen periode ook al het geval was.

We hopen dat de diëtisten niet te erg meer lijden onder de coronapandemie. Mocht je toch zeer zwaar omzetverlies geleden hebben, lees hieronder dan of je mogelijks in aanmerking kan komen voor het Vlaams beschermingsmechenisme.

 

 

Persmededeling: Opnieuw Vlaams beschermingsmechanisme voor zwaar getroffen ondernemers

Vrijdag 16 oktober 2020

KABINET VAN DE viceMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING,
VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw HILDE CREVITS

Opnieuw Vlaams beschermingsmechanisme voor zwaar getroffen ondernemers

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits komt er een nieuw Vlaams beschermingsmechanisme. Door de bijkomende maatregelen die vandaag genomen werden om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, zullen veel ondernemers een groot omzetverlies hebben. Wie tussen 1 oktober 2020 en 15 november 2020 een omzetverlies van minstens 60% lijdt, kan een beroep doen op steun van de Vlaamse overheid. De steun is 10% van de normale omzet. Ondertussen zijn er voor het eerste Vlaams beschermingsmechanisme al bijna 4.000 aanvragen voor een bedrag van ruim 16 miljoen euro. We laten onze ondernemers niet los.

Het coronavirus is opnieuw aan een opmars bezig. De verschillende overheden hebben ondertussen extra maatregelen genomen om de verspreiding af te remmen. Die extra maatregelen treffen een deel van  de  Vlaamse ondernemers. Ze zien hun omzet sterk dalen. Om hen te ondersteunen heeft de Vlaamse regering op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits beslist om een nieuws Vlaams beschermingsmechanisme in te voeren.

Steunbedrag: 10% van de normale omzet

Ondernemers met een omzetverlies van minstens 60% in de periode tussen 1 oktober en 15 november 2020 kunnen het nieuw Vlaams beschermingsmechanisme aanvragen. Alle restaurants en cafés waarvoor tot sluiting is beslist, vallen hieronder. De steun bedraagt 10% van de omzet in dezelfde periode in 2019 of een andere gelijkaardige periode. De 10% is een benadering van gemiddeld de helft van de vaste kosten voor ondernemingen. Voor kleine bedrijven ligt het maximumbedrag op 11.250 euro. Voor ondernemingen vanaf 10 werknemers ligt het maximumbedrag op 22.500 euro.

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits: “De strengere coronamaatregelen zorgen ervoor dat veel ondernemers hun omzet sterk zien dalen. We hebben met de Vlaamse regering beslist om met een nieuw Vlaams beschermingsmechanisme te werken. Wie tussen 1 oktober en 15 november 2020 een omzetverlies van minstens 60% lijdt, kan steun aanvragen. Het steunbedrag varieert afhankelijk van de normale omzet van de ondernemers. We werken met een percentage van 10% van de normale omzet. Op die manier krijgt elke ondernemer gelijkwaardige steun.”

Persinformatie:

Arne De Brabandere

Woordvoerder Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw

0496/02.98.89.