Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Yakult | Menopauze, voeding en (darm)gezondheid, het belang van voeding tijdens de overgang

Voor heel wat vrouwen verloopt de menopauze niet zonder klachten. Er kan zelfs sprake zijn van (ernstige) klachten die een grote impact kunnen hebben op het dagelijks functioneren. Een congres dat ook als webinar wordt aangeboden.

Meer informatie of inschrijven? Klik daarvoor hier!

11 okt

Op woensdag 11 oktober 2023 organiseert Yakult Science for Health een congres over het belang van voeding tijdens de overgang. Het congres wordt eveneens aangeboden als webinar.

Menopauze, voeding en (darm)gezondheid, het belang van voeding tijdens de overgang

Voor heel wat vrouwen verloopt de menopauze niet zonder klachten. Er kan zelfs sprake zijn van (ernstige) klachten die een grote impact kunnen hebben op het dagelijks functioneren. Uit onderzoek blijkt dat veel gezondheidsprofessionals vinden dat ze onvoldoende kennis over dit onderwerp hebben en graag beter voorbereid willen zijn op vragen van cliënten. Van wetenschap naar spreekkamer! Tijdens dit congres zullen drie experts ingaan op verschillende facetten van de overgang. Van uitleg over hormonen tot de link van (o.a. de vaginale) microbiota met de gezondheid en uiteraard de vertaalslag naar voedings- en leefstijladviezen in de praktijk.

Praktische informatie:

  • Wanneer: woensdag 11 oktober 2023
  • Tijd: 12.00u tot 16.30u
  • Waar*: de Prodentfabriek in Amersfoort
  • Kosten: € 60 (incl btw, lunch, congresmaterialen, incl. het boek van Prof. Dr. Max Nieuwdorp (Amsterdam UMC)  ‘Wij zijn onze hormonen)

*Het congres wordt tevens ook als gratis webinar aangeboden.
Inschrijven hiervoor is wel verplicht.

 

Meer informatie vind je hier.