Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Workshop terugvalpreventie bij anorexia nervosa (en andere eetstoornissen)

Zelfs na een succesvolle behandeling is het risico op terugval bij eetstoornissen groot. Tamara Berends doctoreerde net rond de terugvalprocessen en de effectiviteit van bestaande richtlijnen om zo protocollen rond terugvalpreventie te optimaliseren.

Meer info vind je hier.

05 okt

In deze workshop geeft Tamara Berends ons inzichten in de processen van terugvalpreventie bij eetstoornissen in de ambulante zorg en effectieve handvaten en good practices voor een geslaagde behandeling.

Doelgroep
Deze workshop richt zich tot iedereen die actief instaat voor therapie en begeleiding van kinderen, jongeren en/of volwassenen met eetstoornissen: psychologen, psychiaters, kinesitherapeuten, diëtisten, preventiewerkers, bewegingsdeskundigen, (kinder)artsen… 

Sprekers
Tamara Berends is verpleegkundig specialist bij Altrecht eetstoornissen Rintveld, specialist in eetstoornissen binnen de Nederlandse GGZ. Als onderzoekster aan de Universiteit van Utrecht schreef ze mee aan de Richtlijn Terugvalpreventie Anorexia Nervosa en publiceerde verschillende artikels rond gedrag en terugval bij Anorexia Nervosa.