Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Week van de Diëtist 2019

Week van de Diëtist 2019 | 50% EXTRA
SCHRIJF JE IN VOOR DE WEEK VAN DE DIËTIST 2019

. Gratis voor alle VBVD-leden. Inschrijven mogelijk tot 13 februari 2019

18 mrt tot 24 mrt

18 - 24 maart 2019

Tijdens de Week van de Diëtist 2019 blijven we de diëtisten in de spotlights zetten. Niet enkel via affiches en contacten met lokale en nationale pers, want na het overdonderend succes van de sociale media in 2018, wil de VBVD ook dit jaar hier zwaar op inzetten. 

Maar er is toch een nieuwigheidje...

Provinciale praatcafé's

Voorafgaand aan de Week van de Diëtist worden er in elke Vlaamse provincie praatcafé's georganiseerd om de lokale diëtisten, zorgveleners en pers bij elkaar te krijgen. Zo kunnen de diëtisten networken, zich kenbaar maken en eventueel met collega's een gemeenschappelijke actie op poten zetten. De locaties en data van de praatcafé's zijn

5 februari, Brugge
5 februari, Gent
7 februari, Leuven
13 februari, Hasselt
18 februari, Beerse

Zowel VBVD-leden als niet-leden zijn welkom. Bekijk onze websitekalender voor alle data en bijhorende inschrijvingsformulieren.

Tijdens de praatcafé's wordt ook het doel en inhoud van de actie "Week van de Diëtist" voorgesteld en maken jullie kennis met lokale diëtisten die in het verleden al acties organiseerde in kader van de gezondste week. 

Wat is het thema van de Week van de Diëtist?

De campagneslogan van de Week van de Diëtist 2019 is 50 % EXTRA en omvat de preventie van het metabool syndroom in al zijn facetten. Meer aandacht voor algemene gezondheid en kleine aanpassingen in levensstijl leiden tot minder gezondheidsrisico's. Maar de patiënt hoeft deze stappen niet alleen te zetten. Het deskundig advies van een erkende diëtist kan zowel preventief als tijdens de behandeling een significante meerwaarde bieden. 

Een stap naar de diëtist kan je dus 50 % extra gezondheidswinst en 50% extra levenskwaliteit opbrengen.

Wat is de boodschap van de Week van de Diëtist?

Het is vooral de bedoeling om, zowel bij zorgverleners als bij het brede publiek het bewustzijn te creëren dat gewicht, buikomtrek, bloeddruk, bloedsuikerwaarde, cholesterol, (rookgedrag) factoren zijn die je voor een stuk zelf kan beïnvloeden..

- De patiënt staat centraal en kan zelf zijn verantwoordelijkheid opnemen voor de impact van zijn leefstijl op zijn levenskwaliteit. De diëtist biedt hierin ondersteuning.
- Leefstijlinterventies, adviezen m.b.t. metabool syndroom (buikomtrek, bloeddruk, triglyceriden, HDL-cholesterol, glycemie)
- Door duurzaam te leven blijven alle nodige voedingsstoffen voor een gezond leven in de toekomst beschikbaar.