Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Webinar laag fodmap dieet: deel 2

In navolging van de eerste workshop rond het laag FODMAP dieet, nodigen we u graag uit voor een ‘vervolg’ workshop van het laag FODMAP dieet. Na de succesvolle eerste webinars hebben we beslis om voor de rest van dit jaar de ‘workshops’ ONLINE te organiseren op donderdag 26 november en maandag 30 november, telkens van 19h30 – 21h30.
26 nov

Het laag FODMAP dieet is een dieet dat in volle ontwikkeling is. Er worden aan de Monash University in Australië dagelijks nieuwe producten getest op het FODMAP gehalte, en er wordt wereldwijd heel wat onderzoek verricht rond dit dieet. Als ‘FODMAP specialisten’ proberen wij dit zo goed mogelijk op te volgen. Deze extra informatie willen we dan ook graag met jullie delen tijdens de ‘vervolg’ workshop. Tijdens deze workshop zullen we de darmklachten in een iets ruimere context bekijken. In een eerste luik komen de andere mogelijke behandelingen – zoals medicatie, hypnotherapie, pre-/probiotica, … - bij PDS aan bod. Daarna wordt wat dieper ingegaan op het waarom, wat en hoe van het laag FODMAP dieet.
Daarnaast zullen we jullie in een notendop een update geven in verband met het laag FODMAP dieet en het beschikbaar educatiemateriaal. Ook illustreren we de toepassing van het laag FODMAP dieet met een case studie. Tenslotte wordt besproken hoe het laag FODMAP dieet kan toegepast worden bij specifieke doelgroepen zoals sporters, kinderen, diabetici, … . Er zal ook ruimte zijn om jullie vragen of eventuele moeilijkheden die jullie intussen al ondervonden hebben om het dieet toe te passen in de praktijk te beantwoorden.

Ann Parmentier en Jo Mons

 

Praktische informatie:
Wanneer? Donderdag 26 november (19h30– 21h30) en maandag 30 november 2020 (19h30-21h30)
Locatie: achter jouw computer
Deelnameprijs (incl. documentatiemateriaal en toolbox): Leden VBVD en Studenten: 80 Euro ; Niet-Leden VBVD: 95 Euro

Inschrijven vóór 15 november door een mail te sturen naar info@annparmentier.be. Het aantal plaatsen is beperkt! Wil je er ook bij zijn, schrijf je dan snel in! Bij annulatie na 15 november worden er geen kosten terugbetaald. Het webinar gaat enkel door indien er meer dan 4 inschrijvingen zijn. Indien dit niet het geval is, wordt u hiervan verwittigd ten laatste op 20 november en wordt het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald.
Contactgegevens: Ann Parmentier 0474/20 83 36 info@annparmentier.be

Programma 26 november 2020

19h30 – 20h30: PDS: wat, oorzaken en diagnose
+ PDS: mogelijke behandelingen
20h30 – 21h30: PDS: voedingsadvies + FODMAP gehalte van voedingsmiddelen

 

Programma 30 november 2020

19h30- 20h30: Laag FODMAP dieet in de praktijk: consultaties/nieuw educatiemateriaal/ productinfo + case studie
20h30- 21h30: Laag FODMAP dieet bij specifieke doelgroepen en PDS versus …
+ quiz + Q&A en Stay home Messages