Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Wat zijn de gevolgen van insulineresistentie op het bewegingsstelsel?

Een bijscholing georganiseerd door Gezond Sporten Vlaanderen. GSV organiseert jaarlijks een aantal bijscholingen waarbij ze thema's met betrekking tot gezond sporten multidisciplinair benadert. Doelgroep: sportdiëtisten en sportartsen.
30 mrt

Pijnlijke en niet-helende letsels van het bewegingsapparaat, zoals peesontstekingen, hebben een enorme weerslag op de samenleving, de ziekteverzekering en de levenskwaliteit van patiënten en sporters in het bijzonder. Wetenschappers vonden nieuwe elementen om de oorzaken van verzwakte pezen te verstaan. Veel voorkomende gezondheidsproblemen zoals overgewicht, aderverkalking, hormonale afwijkingen en suikerziekte, zijn sterk verbonden met de gezondheid van spieren, pezen, bindweefsel, kraakbeen en bot. Men heeft relaties ontdekt tussen het zenuwstelsel, hormonen, bloedvatstelsel, het immuunsysteem en de kwaliteit van de pezen.

Doordat onze voedingsgewoonten sterk gewijzigd zijn en we steeds minder bewegen, kunnen er stoornissen voorkomen op steeds jongere leeftijd. Daarom is het belangrijk om bij sporters met een plots of een aanslepend peesletsel hun eetgewoonten na te gaan om zo het genezingsproces te kunnen bevorderen.

Omdat het niet aangewezen is om te wachten tot een (top)sporter een peesletsel heeft ontwikkeld, zullen we tijdens de bijscholing aanleren hoe voedingsfouten en  stofwisselingsstoornissen voegtijdig bij sporters op te sporen. Dit alles uitgebreid gedocumenteerd met voorbeelden uit de praktijk. Tevens worden er tips gegeven over hoe men de algemene stofwisseling en de genezing van pezen kan verbeteren.

Wanneer?

Zaterdag 30 maart 2019, 9u30 - 12u30

Waar?

De Zebrastraat 
Zebrastraat 32
9000 Gent

Kost?

€10 Leden GSV
€ 30 Niet - Leden GSV

Inschrijven

Mogelijk via deze link