Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

VCV | Studiedag over coeliakie en het glutenvrije dieet

De Vlaamse Coeliakivereniging organiseert een studiedag over coeliaki en het glutenvrij dieet in Leuven. Save the date!
30 mrt

De Vlaamse Coeliakievereniging organiseert een studiedag over coeliakie en het glutenvrije dieet voor diëtisten en studenten voedings- en dieetleer.

Wanneer?      30 maart 2023  van 8u30 – 17u00
Plaats?           Provinciehuis Vlaams Brabant, Provincieplein 1, 3000 Leuven
Lesgevers?    Katrien Wellens, diëtiste UZ Antwerpen en ervaringsdeskundige  
                       Prof. Dr. Moes, UZ Antwerpen kindergeneeskunde
Tarief?            € 175
Inschrijven?   Via www.coeliakie.be

Coeliakie is een auto-immuunaandoening gekenmerkt door een overgevoeligheid aan gluten, een eiwit dat in verschillende granen voorkomt. Ondanks de hoge serologische prevalentie (1/100) wordt deze aandoening ondergediagnosticeerd en is het glutenvrije dieet bij diëtisten onvoldoende gekend.

Gezien de complexiteit van het glutenvrije dieet is het van belang dat patiënten beroep kunnen doen op deskundige diëtisten. Deze studiedag komt tegemoet aan de toenemende vraag en nood aan diëtisten die gespecialiseerd zijn in het glutenvrije dieet. Op het programma staan o.a. glutengerelateerde aandoeningen, wetgeving en codex alimentarius, theorie en praktijk van het glutenvrije dieet, FAQ, need-to-know, casussen, toekomstperspectief, vaccin, medicamenteuze behandeling, voorstelling van de Vlaamse Coeliakievereniging en van leveranciers van glutenvrije voeding.

Alle deelnemers krijgen een certificaat van deelname.
Indien gewenst worden uw contactgegevens gedurende 1 jaar gratis vermeld op de website van de Vlaamse Coeliakievereniging.
 

Het programma kun je bekijken in bijlage hieronder: