Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

VBVD | Studiedag Duurzaamheid in kader van de Week van de Diëtist

Save the date, want op 8 maart maken we je graag warm voor de Week van de Diëtist met een heuse studiedag in het teken van duurzaamheid

Schrijf je hier in!

AANGEPASTE DIEETWENSEN KUNNEN NIET MEER DOORGEGEVEN WORDEN BIJ INSCHRIJVINGEN NA 02/03/2023. Dank voor uw begrip.

08 mrt

Onze Week van de Diëtist gaat dit jaar door van 20 tot 26 maart. Omdat we over duurzaamheid kunnen blijven praten en dit niet in een korte webinar wilden proppen, hebben we gekozen voor een studiedag.

We vertellen je alvast graag meer over het programma: in de voormiddag vindt er een plenair gedeelte plaats en in de namiddag hebben we gekozen voor een boeiend programma aan workshops. Op deze manier hopen wij je alle tools in handen te geven om ook je cliënten en patiënten warm te maken voor een duurzaam eetpatroon!

Het plenaire gedeelte zal niet enkel live voor deelnemers in het provinciehuis zijn, maar is ook via livestreaming te volgen én ook uitgesteld te kijken. Meer uitleg over de verschillende lezingen vind je onderaan deze pagina. Het namiddaggedeelte bieden we enkel aan aan onze live deelnemers.

PROGRAMMA VOORMIDDAG:

8u30 - Duurzame voeding: Hoe maken we echt impact - Tessa Avermaete, KULeuven

9u00 - De eiwitshift in de praktijk: Richtlijnen bij bepaalde kwetsbare doelgroepen zoals kinderen - Evelien Mertens, EhB

9u40 - Meer plantaardig: Een overzicht van bestaande en toekomstige alternatieven voor vlees en vis - Ariane Louwaege, Musquito In The Room

10u20 - PAUZE

10u50 - De supermarkt: Hoe duurzaam is die? - Maarten Corten, Rikolto

11u30 - Voedselverspilling - Johanna Meuwissen, FoodWIN

12u10 - De diëtist als actor for change: Praktische adviezen voor concrete actie - Lisa Thys, Commissie duurzaamheid

12u50 - middagpauze

PROGRAMMA NAMIDDAG:

De namiddag staat in het teken van proeven. In 3 workshops duiken we dieper in de wondere wereld van de plantaardige eiwitten. We vergelijken producten, overlopen criteria en proeven nieuwe en bekende producten. Met een nieuwsgierige en kritische blik bekijken we de toegevoegde waarde van deze producten in een gevarieerd, lekker en duurzaam eetpatroon. Je gaat naar huis met een berg aan direct toepasbare kennis.  

Onderwerpen workshops: 

  1. Heb jij een boon voor peulvruchten?
  2. Ins en outs van plantaardig beleg en traditionele vleesvervangers
  3. Wat je moet weten over plantaardige drinks, yoghurts en vleesmimics
  4. Verspilling en afval tegengaan in de keuken
  5. Kennismaken met duurzame producten van onze sponsors

Meer informatie over de Week van de Diëtist 2023 vind je hier.