Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

VBVD | Studiedag Duurzaamheid in kader van de Week van de Diëtist

Save the date, want op 8 maart maken we je graag warm voor de Week van de Diëtist met een heuse studiedag in het teken van duurzaamheid

Schrijf je hier in!

08 mrt

Onze Week van de Diëtist gaat dit jaar door van 20 tot 26 maart. Omdat we over duurzaamheid kunnen blijven praten en dit niet in een korte webinar wilden proppen, hebben we gekozen voor een studiedag.

We vertellen je alvast graag meer over het programma: in de voormiddag vindt er een plenair gedeelte plaats en in de namiddag hebben we gekozen voor een boeiend programma aan workshops. Op deze manier hopen wij je alle tools in handen te geven om ook je cliënten en patiënten warm te maken voor een duurzaam eetpatroon!

Het plenaire gedeelte zal ook via livestreaming te volgen zijn. Het namiddaggedeelte bieden we enkel aan aan onze live deelnemers.

PROGRAMMA VOORMIDDAG:

8u30 - Duurzame voeding: Hoe maken we echt impact - Tessa Avermaete, KULeuven

9u00 - De eiwitshift in de praktijk: Richtlijnen bij bepaalde kwetsbare doelgroepen zoals kinderen - Evelien Mertens, EhB

9u40 - Meer plantaardig: Een overzicht van bestaande en toekomstige alternatieven voor vlees en vis - Ariane Louwaege, Musquito In The Room

10u20 - PAUZE

10u50 - De supermarkt: Hoe duurzaam is die? - Maarten Corten, Rikolto

11u30 - Voedselverspilling - Johanna Meuwissen, FoodWIN

12u10 - De diëtist als actor for change: Praktische adviezen voor concrete actie - Commissie duurzaamheid

12u50 - middagpauze

PROGRAMMA NAMIDDAG:

In de namiddag vinden er 5 workshops plaats van telkens 30 minuten.
Ontdek hier binnenkort meer over de workshops!

Meer informatie over de Week van de Diëtist 2023 vind je hier.