Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

VBVD | Hybride herfststudiedag: obesitas en overgewicht

Onze herfststudiedag focust dit jaar op obesitas. Krijg een update over de laatste ontwikkelingen.
24 nov

Op 24 november ontvangen we je graag terug in het Provinciehuis te Leuven. Wie de studiedag liever van thuis uit volgt, zal dit ook kunnen. We zorgen namelijk voor livestreaming en de mogelijkheid tot uitgesteld kijken.

Het thema van de herfststudiedag is dit jaar obesitas en overgewicht

Het aantal Vlamingen met overgewicht en obesitas blijft aanzienlijk. Overgewicht en obesitas vergroten de kans op een hele hoop gerelateerde aandoeningen zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, … Het medische prijskaartje dat gepaard gaat met overgewicht is dan ook een zware kost voor de maatschappij. 

Tijdens deze herfststudiedag willen we je een update brengen over een reeks hot topics binnen de materie rond obesitas. Zo gaan we dieper in op de hormonenbalans, PCOS, obesitaschirurgie, vervangmaaltijden en intuïtief eten. We bekijken een aantal cassussen, praten over het pilootproject met diëtisten rond BOV en ook het draaiboek Obesitas bij Kinderen komt aan bod.  
 

 

Tarieven:

Leden € 120,00
Student leden € 65,00
Student niet leden € 90,00 
Niet-leden € 160,00
commissieleden / kringverantwoordelijken € 100,00

=> Vanaf € 100 kan je gebruik maken van de KMO-portefeuille.

Schrijf je hier in!

* Je kan je nog inschrijven om ter plaatse in Leuven deel te nemen. Omdat wij de catering al hebben moeten doorgeven, is het echter niet meer mogelijk om een speciaal dieet aan te vragen. Vegetarische opties worden wel sowieso voorzien.