Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

VBVD Herfststudiedag - de nier in het vizier

Werk je als zelfstandig diëtist in de eerste lijn of ben je werkzaam als diëtist op een afdeling nefrologie in een ziekenhuis? Dan is deze studiedag zeker iets voor jou!
Inschrijvingen zijn geopend!
28 nov

Op 1 juni 2009 trad het zorgtraject nierinsufficiëntie in werking, nog vóór het zorgtraject diabetes. Nu, 10 jaar later, blijkt dat nog te weinig zelfstandige diëtisten deze grote patiëntengroep begeleiden.
Chronische nierziekten komen nochtans frequent voor. In België zou 13% van de bevolking een verminderde nierfunctie hebben. Het zorgtraject chronische nierinsufficiëntie werd dan ook opgestart zodat meer aandacht zou gaan naar de multidisciplinaire behandeling van deze patiënten. De diëtist speelt hierin een belangrijke rol!
Deze studiedag wil jullie daarom enkele kapstokken aanreiken waarmee jullie met zelfvertrouwen aan de slag kunnen (blijven) met deze patiënten.
Voedingsadvies maakt een belangrijk onderdeel uit van de behandeling van elke patiënt met een nierziekte. Het belangrijkste doel in de opvolging van patiënten met chronisch nierlijden is de preventie van verdere nierschade en het uitstellen van nierfunctievervangde therapie. Naarmate de nierziekte evolueert, zal ook de voeding continu moeten worden aangepast, zowel in de thuissituatie als in het ziekenhuis.
Kom naar onze najaarsstudiedag en luister naar de meest recente evidence based dieetmaatregelen, stel vragen aan de experten, ontmoet collega´s en wissel ervaringen uit.

 

Nier in het vizier

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer Donderdag 28 november 2019

Waar Provinciehuis Vlaams-Brabant,
Provincieplein 1, 3010 Leuven

Inschrijven en voorwaarden
Inschrijven is noodzakelijk en gebeurt via het webformulier
Leden VBVD*, UPDLF*, NVD*  105 €
Niet-leden 147 €
Studenten** 55 €
* Enkel bij bewijs van lidmaatschap kan je inschrijven aan ledentarief
** Mits studentenkaart als bewijs

UITERSTE INSCHRIJVINGSDATUM:
VRIJDAG 22 NOVEMBER

Het bedrag dient betaald te zijn vóór de studiedag om te kunnen deelnemen.

 

Programma