Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

PIT Actief | Tweedaagse post HBO cursus Voedselallergie

Tweedaagse cursus die doorgaat op 8 november en 1 december. Voor een goede diagnose en behandeling van (vermeende) voedselallergie is de diëtist een onmisbare schakel.
08 nov

Voor een goede diagnose en behandeling van (vermeende) voedselallergie is de diëtist een onmisbare schakel. Het ontrafelen van de puzzel voor een juiste diagnose en behandeling is en blijft echter complex. Ook als je al mensen met een voedselallergie begeleidt. In de tweedaagse basismodule staat op dag 1 een goede diëtistische anamnese en diagnose centraal en bespreekt de allergoloog de (patho)fysiologie. Op de tweede dag van de cursus wordt ingegaan op allergenen in de voeding en de behandeling van voedselallergie door middel van eliminatie, provocatie en introductie. Daarnaast is er aandacht voor de preventie van allergieën. Het gebruik van de juiste tools en toepassen van de kennis wordt op beide dagen behandeld door het bespreken van casussen in kleine groepen.  

Samen met DAVO (Diëtisten Alliantie Voedsel Overgevoeligheid)  is deze geactualiseerde basismodule ontwikkeld, bestemd voor alle diëtisten die mensen met voedselallergie (willen gaan) begeleiden. 

Kosten: 
Leden netwerk DAVO, NVD, DCN of VBVD ontvangen €115 korting en betalen €415 voor de Basismodule

Meer informatie, het programma bekijken of direct inschrijven? Bekijk het hier.