Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

PIT actief | post HBO cursus Dementie en voeding (ook online)

De post HBO cursus combineert de pathofysiologie, voedingsinterventies en ethiek rondom de verschillende vormen van dementie voor cliënten in alle sectoren van de zorg.
18 Mei

Dementie, een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken, is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes, waaronder alzheimer en vasculaire dementie.

Begeleiding van mensen met dementie vraagt om specifieke competenties van de diëtist. Dit zijn competenties die voedingsinhoudelijke knelpunten oplossen. Het gaat hier bijvoorbeeld om het voorkomen van ondervoeding en uitdroging, en het zo goed mogelijk behouden van spiermassa. Daarbij brengt de dieetbehandeling ethische dilemma’s: wat als iemand met dementie vergeet te eten, of eten en drinken weigert?

De post HBO cursus combineert de pathofysiologie, voedingsinterventies en ethiek rondom de verschillende vormen van dementie voor cliënten in alle sectoren van de zorg.

 

Meer informatie vind je op de website van PIT actief.