Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Pit actief | Leergang Voeding bij chemotherapie

Deze leergang past in de specialisaties acute en chronische zorg en geriatrie en ouderen. De leergang (58 uur zelfstudie en contactdag van 5 uur) bestaat uit uitgebreide zelfstudie, met opdrachten, casuïstiek, richtlijnen, literatuur, een online college, online besprekingen en een toets. De student bespreekt de studiestof tijdens de contactdag op 1 november met de docenten en medestudenten.

Meer info vind je hier

Leden krijgen een korting van 188,75 €

01 nov

 

De leergang biedt inzicht in chemotherapie en targeted therapie met de consequenties voor de voeding en voedingsinterventies. Smaak- en geurveranderingen, mucositis, misselijkheid en braken en diarree en obstipatie zijn de klachten die centraal staan.

De leergang bestaat uit zelfstudie en een contactmiddag. De zelfstudie kan je in je eigen tempo en in je eigen tijd volgen. Je kan direct na inschrijving starten. Het bestaat uit literatuur, een online college, online besprekingen, een toets en casuïstiek. Je rondt de zelfstudie af voor de contactdag.
Tijdens de contactdag bespreek je de studiestof met de medestudenten en docenten. Na afloop van de contactdag ontvang je persoonlijke feed back van de docenten op je eigen casus.

Collega’s geven aan dat zij mensen die chemotherapie (hebben) ondergaan na de leergang nog beter kunnen begeleiden. Als je de leergang hebt voltooid ontvang je daarom naast de accreditatiepunten ook een keurmerk als bewijs dat je het intensieve studietraject succesvol hebt afgerond. Dit keurmerk laat zien wat je kan.

Meer info en inschrijven kan via deze link