Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

PIT actief | Leergang diarree en obstipatie

Leergang met contactdag. Diarree en obstipatie zijn vervelende klachten die bij mensen van alle leeftijden voorkomen. De oorzaak is niet eenvoudig te achterhalen.
09 mrt

Diarree en obstipatie zijn vervelende klachten die bij mensen van alle leeftijden voorkomen. De oorzaak is niet eenvoudig te achterhalen. Die kan liggen in de voeding, in het maagdarmkanaal, in effecten van medicatie of bijvoorbeeld psychische littekens. Een differentiaal diagnose geeft goed inzicht in de achterliggende problematiek en maakt een adequate interventie mogelijk. De leergang biedt de achtergronden en passende interventies door de diëtist.

De studenten die de leergang hebben afgerond beoordeelden de leergang met een 8,0 en de kernwoorden: “Verdieping, verheldering, nieuwe energie.”

Collega’s geven aan dat zij mensen met diarree of obstipatie na de leergang nog beter kunnen begeleiden. Als je de leergang hebt voltooid ontvang je daarom naast de accreditatiepunten ook een keurmerk als bewijs dat je het intensieve studietraject succesvol hebt afgerond. Dit keurmerk laat zien wat je kan.

De leergang bestaat uit zelfstudie en een contactdag.
Na afloop van de leergang
– kent de student de (patho)fysiologie en de (inter)nationale en (para)medische richtlijnen
– kan de student een goede differentiaal diagnose en een adequaat behandelplan opstellen en
– heeft de student een eigen actieplan om de voedingszorg bij diarree en obstipatie te optimaliseren.

De leergang is interessant en relevant voor mensen die zich willen verdiepen en zijn mooie bouwstenen voor diëtisten die zich willen specialiseren. Deze leergang past in de specialisaties Acute en chronische zorg | Kinderen | Geriatrie en ouderen en | Psychiatrie en Verstandelijk gehandicapten zorg.

Meer informatie vind je hier.