Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Online opleiding COVID-19 voor diëtisten: behandeling op IC en revalidatie

Wegens de grote interesse in de afgelopen webinars rond COVID-19 organiseren we dit vervolg. We gaan dieper in op de pathologie, de aanpak op IC en de belangrijke rol van de diëtist op IC en bij revalidatie. Dit doen we zowel met theoretische lezingen, afgewisseld met interactie via vragen en casussen.
19 aug

Programma

15u00      Start webinar

15u05     Pathologie COVID-19, Post-IC-syndroom en belang van de diëtist
Prof. Dr. Elisabeth De Waele, UZ Brussel

15u35         De rol van eiwitrijke voeding en beweging bij herstel
Prof. Dr. Peter Weijs, VU Amsterdam

16u00        Best practice: beweegtherapie op maat op IC-afdeling
Veronique Strobbe, hoofdkinesist AZ Sint-Lucas, Brugge

16u20         Nutritioneel beleid bij Covid-19 - Theoretische onderbouwing bij opname op ICU en in de revalidatiefase met interactieve casusbespreking    
Sven Van Caneghem, diëtist AZ Maria Middelares, Gent

17u00 Einde

 

Tarieven voor deelname:

Niet-leden: € 65

Leden: € 45

Ook indien je niet live kan deelnemen, kan je je inschrijven en het cursusmateriaal alsook de volledige opname achteraf verkrijgen.

 

De focus van deze webinar ligt op de klinische behandeling van COVID-19, maar deze geeft ook een goede achtergrond voor diëtisten die gewoon meer willen weten over de rol van de diëtist bij ex-covidpatiënten.

We starten met een presentatie door Prof. Dr. De Waele over de pathologie en het post-IC-syndroom en het belang van de diëtist, zowel op IC alsook bij revalidatie.

Professor Dr. Peter Weijs gaat dieper in op de rol van eiwitten en beweging bij herstel, zowel op de IC-diensten alsook bij revalidatie.

Sven Van Caneghem, bekend van de vorige webinar, zal nadien de theorie kort opfrissen a.d.h.v. tips en tricks en dit toepassen in casussen. De casussen worden interactief besproken door vraag-en-antwoord en door het gebruik van polls.

Heb je onze eerste webinar van 27 mei gemist? Geen nood, want je kan deze alsnog aankopen via onze website zodat je goed voorbereid bent op deze vervolgwebinar.

Accreditatie via ADAP werd aangevraagd.