Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Odisee | Postgraduaat Product en kwaliteit in de voedingsindustrie

Heb je de opleiding Voedings- en dieetkunde al gevolgd en wil je heel graag werken in de voedingsindustrie? Dan wordt dit postgraduaat iets voor jou!
05 sep

Heb je de opleiding Voedings- en dieetkunde al gevolgd en wil je heel graag werken in de voedingsindustrie? Dan wordt dit postgraduaat iets voor jou! Want naast je kennis over voeding en gezondheid leer je hier alles over product en kwaliteit in de voedingsindustrie. Via een kort traject met werkplekleren van vier maanden stomen wij je helemaal klaar, in nauwe samenwerking met de voedingsindustrie zelf. Dit innovatieve postgraduaat wordt opgestart in september 2022.

 

Hoe ziet de opleiding eruit?
Je start dit postgraduaat begin september. Dagelijks volg je les of ga je naar een bedrijf voor werkplekleren. Het postgraduaat is afgerond voor de kerstvakantie.

In totaal gaat het om 28 studiepunten. Na een lesweek ga je drie weken (12 werkdagen) aan de slag in een bedrijf (werkplekleren). Jouw stagementor begeleidt je hierin. Je krijgt elke keer een opdracht mee naar het bedrijf die na elke module beoordeeld wordt. Na elke module leg je examen af over de theorie.

Inhoud
De theorielessen worden opgedeeld in drie modules. Verder krijg je bij de start van het postgraduaat als opdracht een innovatief en gezond product te ontwikkelen waarbij je rekening houdt met kwaliteit en duurzaamheid, steeds op basis van een theoretisch gegeven kader. 
Daarnaast hoort bij elke module een integratieblok waarbij je de koppeling maakt tussen de theorie, de opdracht en het werkveld. Binnen elk van de drie integratieblokken maak je kennis met het werkveld via werkplekleren. Je stapt daarbij in in het proces van productontwikkeling van het bedrijf en zo kun je de opdracht uitwerken, rekening houdend met alle kwaliteitsaspecten.

 

Wil je het volledige programma bekijken? Dat doe je hier!