Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Naar een geïntegreerde zorg met Design Thinking

Staat de patiënt voor jou centraal in een multidisciplinair netwerk van zorgverstrekkers? Wil je meebouwen om de samenwerking tussen alle actoren zo goed mogelijk af te stemmen in functie van een zo optimaal mogelijke dienstverlening? Ontdek welke partnerschappen met andere zorgverstrekkers mogelijk zijn en ga tijdens de workshop concreet aan de slag met jouw (multidisciplinair) innovatieproject dankzij Design Thinking.
08 Mei

We verwelkomen deze avond Gretel Van Looy (Federatie Vrije Beroepen). Haar rapport over ‘Interdisciplinaire samenwerking’ heeft politiek zijn werk gedaan. De volgende stap is het sensibiliseren en ondersteunen van zelfstandige zorgverstrekkers op het terrein rond ‘samenwerken’. Van der Looy geeft toelichting bij een stappenplan dat als leidraad kan dienen bij het uitwerken van een sterke samenwerking.

Om jullie praktisch op weg te helpen zorgen we voor een hands-on workshop "Naar geïntegreerde zorg met design thinking”. We proeven van een techniek afgeleid uit de ontwerpsector om probleemoplossend te werken en te blijven innoveren in een veranderende wereld. Het doel is een geïntegreerd zorgconcept te bekomen voor een patiënt met een meervoudige zorgvraag.

De avond wil inspireren en op weg helpen, maar idealiter worden er contacten gelegd en ideeën uitgewisseld die aan de basis kunnen liggen van een sterk geïntegreerd-zorg-model.

Schrijf je nu in voor deze gratis activiteit

Praktische informatie

Waar: Oostende (juiste locatie nog nader te bepalen)
Wanneer: woensdag 8 mei 2019
Programma:

  • 18u30 : Start onthaal
  • 19u00: Verwelkoming
  • 19u05: Stappenplan voor geïntegreerde Zorg – Gretel Van der Looy, Federatie Vrije Beroepen
  • 19u35: Workshop ‘Naar Geïntegreerde zorg met Design Thinking’ – Remco Lenstra, Antwerp Management School
  • 21u30 : Netwerkdrink