Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

KINTU | Oplossingsgericht coachen naar gezondere gewoontes

tweedaagse opleiding (25+26 oktober) te Leuven. Je leert de basisprincipes van het oplossingsgericht denkkader. Door middel van demonstraties, videobeelden en theoretische kaders word je ondergedompeld in het oplossingsgerichte gedachtegoed.
25 okt tot 26 okt

De basisprincipes van het oplossingsgericht denkkader
Wanneer je oplossingsgericht coacht focus je je niet op een diepgaande analyse van de oorzaken van het probleem. Je gaat in dialoog met de cliënt en samen ga je op zoek naar wat de cliënt kan helpen om zijn specifiek probleem op te lossen. Je nodigt hem daarbij uit om zijn capaciteiten, kennis en ervaring aan te wenden om de individuele hulpbronnen, sterke punten en oplossingen te vinden die voor hem op dat moment werken. Kortom, de cliënt wordt uitgenodigd om samen met jou zijn eigen, unieke oplossing te ontdekken.
Oplossingsgerichte coaching heeft opmerkelijk veel succes wanneer mensen willen werken aan verandering. Het vergemakkelijkt de weg naar gezondere gewoontes, zowel voor de cliënt als voor de professional met een coachende rol.

De gewoontetheorie
Gewoontes zijn programmaatjes in onze hersenen die ontstaan wanneer we bepaalde handelingen vaak genoeg herhalen.
Tijdens de vorming krijg je praktische tips om alle elementen van de nieuwe gewoonte als het ware te programmeren in het brein.

In dialoog met de innerlijke goedprater
Veel mensen weten waar het schoentje wringt maar hun innerlijke goedprater houdt hen telkens weer tegen om in actie te treden.
Tijdens deze vorming leer je hoe je cliënten op weg helpt om die innerlijke goedprater te heropvoeden.

Meer informatie vind je hier.