Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

KINTU | Hoogsensitiviteit: hype, mythe of feit?

In dit webinar nemen we je mee naar de meest recente wetenschappelijke inzichten rond hoogsensitiviteit en krijg je antwoord op veel voorkomende vragen.
22 nov

De laatste jaren duikt de term hoogsensitiviteit steeds vaker op in de media. Deze toenemende bekendheid vergroot het bewustzijn en de herkenning, zet mensen aan het denken en motiveert tot actie. Er zijn helaas nog heel veel misverstanden rond wat het begrip hoogsensitiviteit precies inhoudt. Het wordt nog al te vaak gezien als iets zweverig, gelijkgesteld met helderziendheid, gereduceerd tot prikkelgevoeligheid of verward met overprikkeling en overgevoeligheid. Als het al niet wordt gezien als aanstelleritis, flauwekul, een mythe of een hype.   

In dit webinar word je meegenomen naar de meest recente wetenschappelijke inzichten rond hoogsensitiviteit. Je krijgt een antwoord op volgende vragen:

  • Wat is hoogsensitiviteit?
  • Hoe herken je het bij je cliënten?
  • Wat is het verschil met overprikkeling?
  • Waarom zijn hoogsensitieve personen stressgevoeliger?
  • Wat zijn de kwaliteiten en de valkuilen?
  • Hoe hou je er mee rekening in je begeleiding?
  • Welke concrete laagdrempelige tips kan je aan je cliënt mee geven?

Spreker: Séverine Van De Voorde (Doctor in de psychologie, stress en burn-out coach, HSP professional en loopbaancach)

Datum en tijd: 22 november van 9u00 tot 11u00. Uitgesteld te kijken tot 7 januari

Prijs: 59 euro

 

Inschrijven doe je hier!