Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Instituut Brood & Gezondheid vzw | Wetenschappelijk symposium | Vezels en volle granen

Het Instituut Brood en Gezondheid VZW kijkt ernaar uit je te mogen verwelkomen op 15 november 2019 op deze aangeboden congresnamiddag, mede dankzij de steun van de Europese Unie. Deze congresmiddag is onderdeel van het Voedings- en Gezondheidscongres. Accreditatie wordt aangevraagd.
15 nov

Het Instituut Brood & Gezondheid neemt je mee in de wereld van vezels & volle granen en hun effecten op onze gezondheid. Tal van topsprekers brengen er de meest actuele wetenschappelijke bevindingen over volkoren granen & vezels in interactieve en praktijkgerichte sessies.

Programma

Je mag een ‘state of the art’ verwachten over volkoren granen en hun rol bij de preventie van chronische aandoeningen, bij coeliakie en glutensensitiviteit en bij de opbouw van onze microbiota. Ook wordt gezorgd voor de vertaling van de wetenschap naar het bord en beantwoorden ze de vraag hoe granen en hun vezels kunnen bijdragen tot een uitgebalanceerd en duurzamer dieet.

Wist je bijvoorbeeld dat volkoren granen het risico op het ontstaan van hart- en vaatziekten, type 2 diabetes en dikke darmkanker nog sterker verminderen dan groente en fruit? Of dat de Europese Commissie health claims goedkeurde voor verschillende soorten graanvezels, niet alleen voor wat betreft hun bijdrage tot een betere darmfunctie, maar ook voor hun verlagend effect op cholesterol en postprandiale glycemie?

Ben je klaar om de uitdaging aan te gaan je cliënten te verleiden tot het eten van meer volkoren granen? Het symposium biedt je daarbij graag leidraad en inzichten in de allernieuwste ontwikkelingen.

Vast meer lezen over volle granen & brood?

Wil je in afwachting wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde informatie of wetenschappelijke publicaties opzoeken of eenvoudigweg enkele inspirerende tips en recepten over brood, dan kan je terecht op www.broodengezondheid.be in de sectie gereserveerd voor professionals.