Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Huntington Liga vzw | studiedag voor hulpverleners die te maken krijgen met de ziekte van Huntington.

Op vrijdag 11 maart organiseert de Huntington Liga vzw een studiedag specifiek voor hulpverleners die te maken krijgen met families getroffen door de ziekte van Huntington.
11 mrt

 

 

De ziekte van Huntington is een ongeneeslijke, neurologische, erfelijke aandoening die een fysieke, mentale en psychische aftakeling tot gevolg heeft. Deze progressieve aftakeling, die leidt tot volledige hulpbehoevendheid, wordt veroorzaakt door het afsterven van zenuwcellen in de hersenen. De ziekte begint doorgaans als de risicodragers de leeftijd van 30 tot 40 jaar bereikt hebben. Tot de fysieke symptomen behoren de onbeheersbaar schokkende zenuwachtige bewegingen van hoofd, hals, armen en benen. De spraak wordt moeilijker en er treden slikproblemen op. Doorgaans gaat de ziekte ook gepaard met karakteriële veranderingen en geestelijke aftakeling.

De Huntington Liga vzw heeft als één van haar doelstellingen de families getroffen door de ziekte te ondersteunen. In dit kader wordt er een studiedag georganiseerd voor hulpverleners die via hun werk met de ziekte geconfronteerd worden.

Meer informatie vind je in onderstaand document.