Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

HAN | Post-HBO Leefstijlcoach voor diëtisten (verkorte module)

Ben jij als diëtist bezig met leefstijlcoaching in individueel en groepsverband? Dan is de verkorte module tot leefstijlcoach voor diëtisten mogelijk iets voor jou. De HAN heeft deze verkorte module ontwikkeld.
13 apr tot 06 jun

Een leefstijlprogramma is echt maatwerk. Op dit moment biedt een aantal zorgverzekeraars vergoedingen voor leefstijl-programma’s in de aanvullende pakketten. Hier komen echter niet alle cliënten voor in aanmerking, omdat nog niet elke zorgverzekeraar hiervoor kiest. Per 2019 is de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) voor mensen met overgewicht en obesitas in het basispakket.

Wat heb ik aan deze module?
De 4 opleidingen Voeding & Diëtetiek hebben in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten, het competentieprofiel van de leefstijlcoach naast het profiel van de diëtist gelegd. De conclusie is dat de opleiding tot diëtist voldoet aan alle gestelde competenties van de hbo-Leefstijlcoach. Afhankelijk van de diepgang van de opleiding, kan er meer aandacht besteed worden aan het opstellen van het beweegplan, en het omgaan met slaap- en ontspanningspatronen. Meer informatie hierover vind je op de site van de NVD.

Wil je weer helemaal up to date zijn en een integrale (BRAVO-factoren) verdiepingsslag maken met Motiverende Gespreksvoering (MGV)? Dan is deze verkorte module iets voor
jou.

Misschien overweeg je om na het volgen van deze module tot leefstijlcoach, lid te worden van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Dan is individuele accreditatie noodzakelijk.
Onze training is echter niet bedoeld als voorbereiding op de toetsen van het individuele accreditatietraject van de BLCN. Indien u zich daar op wilt voorbereiden is er mogelijk meer verdieping nodig dan onze cursus, afhankelijk van uw instapniveau.

Nauwe band met praktijk
Wij werken al jaren intensief samen met de praktijk, waardoor wij de diëtist  door en door kennen. We begrijpen waar je als diëtist in de praktijk tegenaan loopt en weten waar je behoeftes liggen. Dat zorgt ervoor dat we jou een goede balans kunnen bieden tussen theorie, praktijk en reflectie, in deze verkorte module tot Leefstijlcoach voor dietisten.

 

Meer info vind je hier.