Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

HAN | Motiverende Gespreksvoering (vervolgtraining)

Heb je een basistraining Motiverende Gespreksvoering (MGV) afgerond? In de vervolgtraining ga je verder met je individuele ontwikkeling. Deze training is ook bestemd voor leden van het Chronisch ZorgNet die na de e-learning het tweedaags fysieke praktijkdeel willen volgen. In deze vervolgtraining leer je om Motiverende Gespreksvoering nog krachtiger in te zetten.

Voor meer informatie: Klik hier

07 mrt tot 11 apr

In de basistraining maakte je kennis met de uitgangspunten en toepassing van Motiverende Gespreksvoering (MGV). In de e-learning ben je verder gegaan je individuele ontwikkeling. In deze vervolgtraining gaan we nog een stap verder: de focus ligt nu op de verdieping van zowel je grondhouding, het toepassen van de vier processen en het gebruiken van de basistechnieken. Allemaal gericht op het nog effectiever en succesvoller kunnen begeleiden van de gedragsverandering van jouw cliënten. 

Werkwijze
De toepassing in jouw eigen praktijk is onderdeel van de training. Als voorbereidende opdracht maak je een audio-opname van een gesprek met een cliënt en beoordeel je je vaardigheden in Motiverende Gespreksvoering met een checklist/meetinstrument. Aan de hand hiervan formuleer je ontwikkeldoelen. De trainingsdagen staan vervolgens in het teken van het verdiepen van jouw vaardigheden in het toepassen van de spirit, de vier processen en de basistechnieken.

Download de folder hier.