Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

FODMAPP | Laag FODMAP dieet: deel 2

In navolging van de eerste workshop rond het laag FODMAP dieet, nodigen we u graag uit voor een ‘vervolg’ workshop van het laag FODMAP dieet.

Inschrijven doe je hier.

Met korting voor VBVD leden

16 Mei tot 19 Mei

 

Het laag FODMAP dieet is een dieet dat in volle ontwikkeling is. Er worden aan de Monash University in Australië dagelijks nieuwe producten getest op het FODMAP gehalte, en er wordt wereldwijd heel wat onderzoek verricht rond dit dieet. Als ‘FODMAP specialisten’ proberen wij dit zo goed mogelijk op te volgen. Deze extra informatie willen we dan ook graag met jullie delen tijdens de ‘vervolg’ webinars. Tijdens deze webinars zullen we de darmklachten in een iets ruimere context bekijken. In een eerste luik komen de andere mogelijke behandelingen – zoals medicatie, hypnotherapie, pre-/probiotica, … - bij PDS aan bod. Daarna wordt wat dieper ingegaan op het waarom, wat en hoe van het laag FODMAP dieet. Daarnaast zullen we jullie in een notendop een update geven in verband met het laag FODMAP dieet en het beschikbaar educatiemateriaal. Ook illustreren we de toepassing van het laag FODMAP dieet met een case studie. Tenslotte wordt besproken hoe het laag FODMAP dieet kan toegepast worden bij specifieke doelgroepen zoals sporters, kinderen, diabetici, …

Er zal ook ruimte zijn om jullie vragen of eventuele moeilijkheden die jullie intussen al ondervonden hebben om het dieet toe te passen in de praktijk te beantwoorden.