Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

EHB | Voeding in de geriatrie

We bespreken de zin en onzin van diëten in de geriatrie en aangepaste voeding op maat van senioren (fingerfood, enterale voedingen met overzicht van het productaanbod op de geriatrische markt, het belang van vocht,…).
24 feb tot 24 mrt

Verschillende professionals uit het werkveld komen hun expertise delen. Centraal staat de voedingszorg bij een oudere, geriatrische populatie. 

Met praktijkvoorbeelden lichten we het algemeen en het voedingsbeleid in de praktijk toe.

Wat ga je leren

  • Het voedingsbeleid in een woon- en zorgcentrum;
  • Het voedingsbeleid in de thuiszorg; 
  • Het takenpakket van een diëtist in een geriatrische instelling;
  • Malnutritie en voedingszorg bij ouderen;
  • Introductie van fingerfoods bij ouderen in een woon- en zorgcentrum;
  • Tips en tricks voor maaltijdhulp in de geriatrie; 
  • Zin en onzin van diëten in de geriatrie;
  • Diabetes en nierinsufficiëntie in de geriatrie;
  • Smaakvolle maaltijden in de grootkeuken;
  • Producten (bijvoedingen, modules, enterale en parenterale voedingen) voor een geriatrische populatie.
  • Sommige experten organiseren (kook)workshops in navolging van hun theoretische toelichtingen.
  • Kennis en inzicht verwerven in een algemeen- en voedingsbeleid bij ouderen in een klinische setting, woonzorgcentrum en in de thuiszorg
  • Kennis en inzicht verwerven in voeding op maat van senioren en het productaanbod op de geriatrische markt
  • Kennis en inzicht in aspecten en essenties van gastrologie
  • Belang inzien van de essentie van smaak en proeven in de zorg
  • Kennis en inzicht in sfeerschepping, etiquette rond maaltijdgebeuren en tips and tricks voor maaltijdhulp

Klik hier voor meer info