Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Eetexpert | Workshop Oudertraining Eetstoornissen

Het Vlaams kenniscentrum Eetexpert werkte een oudertraining uit om ambulante hulpverleners te ondersteunen in het aanbieden van een wetenschappelijk onderbouwd groepsaanbod voor ouders.

Meer info of inschrijven? Daarvoor moet je hier zijn.

13 mrt

Deze workshop gaat door op 13 maart van 13u30 tot 16u00 en is gratis dankzij de stuen van de Vlaamse Overheid

Programma
Het Vlaams kenniscentrum Eetexpert werkte een oudertraining uit om ambulante hulpverleners te ondersteunen in het aanbieden van een wetenschappelijk onderbouwd groepsaanbod voor ouders. Dit materiaal bestaat uit enerzijds een informatiepakket voor ouders en anderzijds een draaiboek voor de therapeut. Tijdens de online vorming wordt dit materiaal voorgesteld en worden handvaten aangereikt om een groepsaanbod voor ouders concreet te maken.  

Doelgroep  
Deze vorming richt zich tot ambulante therapeuten die werken met mensen met eetstoornissen en die interesse hebben om een ambulant groepsaanbod voor ouders op poten te zetten. Dit kan ook passen in het groepsaanbod van gespecialiseerde eerstelijnspsychologen binnen de conventie (G-ELP) of in het groepsaanbod vanuit CGG.  

Sprekers

  • Lies Depestele is klinisch orthopedagoog, systeemtherapeut en als wetenschappelijke medewerker werkzaam bij Eetexpert.  
  • Els Verheyen is klinisch psycholoog, psychotherapeut en coördinator van de patiënten- en familieorganisatie ANBN vzw.  
  • An Vandeputte is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en coördinator van het kenniscentrum Eetexpert.

Meer info vind je hier.