Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

EETEXPERT - Praktijklabo: Omgaan met personen met een persoonlijkheidsstoornis bij de behandeling van eet- en gewichtsproblemen

In het voorjaar organiseert Eetexpert opnieuw vormingen rond de zorg voor eet- en gewichtsproblemen. Ze voorzien een apart aanbod voor beginnende en gevorderde hulpverleners..
21 mrt

 Praktijklabo voor gevorderde hulpverleners: 21 maart 2019, Leuven 

 Basistraining rond de zorg van eetstoornissen: 22 mei 2019, Leuven

 Basistraining rond de zorg voor overgewicht en obesitas bij kinderen en jongeren: 5 juni 2019, Gent

Praktijklabo: Omgaan met personen met een persoonlijkheidsstoornis bij de behandeling van eet- en gewichtsproblemen (21 maart 2019, Leuven)

Persoonlijkheidsstoornissen (PS) kennen een hoge comorbiditeit bij personen met een eet- en/of gewichtsprobleem. In dit praktijklabo krijgen deelnemers de kans om concrete reacties voor te bereiden en zich te bekwamen in het uitwerken van behandelplannen. Er zal ook stilgestaan worden bij de invloed van een PS op de interactie tussen de hulpverlener en de cliënt, én hoe hier best mee kan worden omgegaan.

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze voldoende theoretische kennis hebben rond persoonlijkheidsstoornissen (er wordt geen basisintroductie voorzien in dit praktijklabo) en dat zij twee weken op voorhand geanonimiseerd casusmateriaal (korte achtergrond + specifieke vragen) bezorgen aan prof. dr. Laurence Claes (via Eetexpert, secretariaat@eetexpert.be).

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 21/03/2019, van 13u30-16u30
Waar: Van den Heuvel Instituut (VHI) lokaal 01.64, Dekenstraat 2, 3000 Leuven
Kostprijs: abonnees Eetexpert 40 euro, niet-abonnees 60 euro

 

Schrijf je in via de vormingsagenda