Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Eetexpert | Opleiding EL-Diëtist: Jongeren met eetproblemen en eetstoornissen in de eerstelijnszorg binnen de RIZIV conventie

Meer info en inschrijven? Daarvoor klik je hier!

Deze opleiding is gratis voor geconventioneerde eerstelijnsdiëtisten

13 jun

1/5 van de jongeren beschrijven problematisch eetgedrag met signalen van eetstoornissen. Slechts 1/3 vraagt hiervoor hulp terwijl het eetprobleem hun groei stevig kan beïnvloeden, zowel fysisch, psychologisch als sociaal. Vroegtijdig versterken bij haperend eetgedrag en eerste signalen opvangen en gepast begeleiden zijn belangrijke interventies ter voorkoming van ernstige eetstoornissen.

Inhoud
In deze vorming krijgt de geconventioneerde eerstelijnsdiëtist (EL-Diëtist) handvaten aangereikt voor het begeleiden van haperend eetgedrag binnen het normale groeitraject. De eerstelijnsdiëtist krijgt kapstokken voor het inschatten van eventuele eetproblemen en voor toeleiding tot de best passende gespecialiseerde zorg wanneer dit nodig blijkt.

Datum
Dinsdag 13/06/2023 van 9u tot 12u.
Het webinar wordt opgenomen: wie zich inschrijft, krijg automatisch toegang tot de opname. De opname zal beschikbaar zijn een week na de vormingen.

Doelgroep
Geconventioneerde eerstelijnsdiëtisten met interesse in zorgaanbod binnen de RIZIV conventie.

Sprekers
De vorming wordt geleid door Tiffany Naets (opleider voedings- en dieetkunde Odisee Gent) en An Vandeputte (coördinator Eetexpert).

Inschrijvingsmodaliteiten
De vorming wordt ondersteund door de federale overheid, en is gratis voor eerstelijnsdiëtisten met interesse in samenwerking in de conventie.

Inschrijven doe je via hier.